Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Du vidste ikke, du manglede den: Kender du denne genvej i Word?

Tech

10/01/2024 05:24

J. Bøgen

Den har undertegnede godt nok savnet!

Der er nok ikke nogen diskussion om, hvorvidt Microsoft Word er verdens mest udbredte computerprogram til tekstbehandling.

Programmet er trods alt installeret på mere end en milliard enheder verden over ...

Alligevel har de seneste år budt på en ny konkurrent i kapløbet om den ærefulde titel. Googles alternativ til Word, Google Docs, stiger nemlig stødt i popularitet, og det kan nok hænge sammen med, at det er gratis.

Selvom begge programmer er lavet til tekstbehandling, så er der alligevel flere forskelle på dem end bare producenten og navnet.

Drop formatteringen

For eksempel har begge programmerne mulighed for, at man kan indsætte tekst i et dokument uden formatering (altså hvor teksten bliver sat ind i den samme type og størrelse som det, der ellers er i dokumentet), men på det punkt har Google Docs haft en fordel længe.

Her kan man nemlig bruge en genvej, så man slipper for at skulle bøvle med touchpad'en eller musen, hvis man er godt i gang med tasterne.

Nu oplyser Microsoft imidlertid, at Word faktisk har den samme genvej!

Sådan gør du

Hvis du har brugt Google Docs, er du måske bekendte med genvejstasterne for at indsætte tekst uden formattering. På Windows-computere er genevejen Ctrl + Shift + V. På Mac er genvejen Cmd + Shift + V.

Hvad er så genvejen i Word? Faktisk præcis de samme!

Men inden, du nu åbner op for Word og giver dig i kast med at indsætte hele internettet uden formattering, skal du lige være opmærksom på, om du har en version af Word, der giver dig mulighed for at bruge genvejen.

På Windows virker genvejskommandoen nemlig kun i Word version 16.0.15831.20174 eller nyere. På Mac skal du have version 16.67.1113.0 eller nyere

Mest Læste

Annonce