Foto: Shutterstock

Truer med at udløse valg

Regerings støtteparti Enhedslisten truer med at udløse valg, hvis regeringen laver en aftale med de borgerlige partier om fattigdom.

Hvis regeringen i de kommende forhandlinger om sociale ydelser om børnefattigdom, laver et forlig med de borgerlige partier, så vil Enhedslisten udløse et Folketingsvalg, skriver Jyllands-posten. “Det vil være så eklatant et løftebrud fra regeringen, at den risikerer et valg” siger politisk ordfører Mai Villadsen (EL) Jyllands-posten

Regeringen går efter et bredt forlig
Til Jyllands-posten meldte Peter Hummelgaard (S) ud, at regeringen går efter et bredt forlig på området, hvilket også indkluderer de borgerlige partier. I en spørgetime med statsminister Mette Frederiksen (S) efterlyste Mai Villadsen (EL) en udmelding om at der skulle gøres noget ved børnefattigdom i Danmark. Til de svarede Mette Frederiksen ifølge Jyllands-posten “Vi må se, om der materialiserer sig et politisk flertal – det ved vi ikke på forhånd”

Lovede at bekæmpe børnefattigdom 
Efter valget i 2019 skrev rød blok under på et forståelsespapir, som gav Socialdemokratiet regeringsmagten, i dette forståelsespapir fremgår det blandt andet, at regeringen skal bekæmpe børnefattigdom. Derudover fremgår det af papiret at ydelseskommissionen skal komme med anbefalinger til et nyt system. Det er den aftale Enhedslisten frygter at regeringen løber fra. “Bliver der ikke leveret på så afgørende et område, kan vi sagtens se et scenarie, hvor vælgerne skal spørges igen” siger Mai Villadsen til Jyllands-Posten.

Støttepartier ser ikke positivt på bredt forlig 
De Radikale og SF ser ligesom Enhedslisten ikke positivt på regeringens planer om et bredt forlig med de borgerlige partier. “Lad mig sige det på den her måde - den lever livet farligt, hvis ikke den leverer på det. Hvis nogen mener, at det ikke står klart i forståelsespapiret, at vi skal afskaffe kontanthjælpsloftet. Så læser man papiret, som fanden læser biblen, siger beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF) til Information. De Radikales beskæftigelsesordfører, Samira Nawa, siger, at regeringen kommer til at "leve livet farligt", hvis ikke støttepartierne involveres.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.