Peter Qvortrup Geisling har de seneste 23 år været hele Danmarks tv-læge. I dag har han titlen sundhedskorrespondent hos DR, og i øjeblikket formidler han fakta i forbindelse med corona-epidemien. Foto: DR

Tv-lægens stressende tid: Står til rådighed døgnet rundt

Der er nok at se til, for Peter Qvortrup Geisling.

Han er hver torsdag aktuel i Lægens Bord på DR1 - og derudover er han også sundhedskorrespondent hos DR. Det betyder at Peter Qvortrup Geisling - også kaldet tv-lægen, i øjeblikket har en del om ørene. 

Jobbet som sundhedskorrespondent betyder, at han står til rådighed for DR døgnet rundt, da han er tilknyttet nyhedsafdelingen. 

De fleste kender til vigtigheden af, at trække stikket, når man befinder sig i en tid med meget på programmet. Det gør Peter Qvortrup Geisling også. Og der er i særdeleshed én ting, som virkelig får ham til at slappe helt af, i den pressede tid. 

Det involverer blandt andet naturen, en weekend i sommerhuset og ikke mindst hans 10-årige datter Merle. 

"Tiden med hende lader mig op, og så gør det ikke noget, at der er travlt ind imellem," fortæller Peter Qvortrup Geisling til BILLED-BLADET

I øjeblikket foregår afslapningen oftest i sommerhuset på Vestsjælland, da det er tættere på DR-byen, hvis der opstår en uventet situation. Ellers nyder han oså afslapning i sommerhuset i Skagen - men i øjeblikket er det en kende for langt væk.

Vinder pris 

Peter Qvortrup Geisling har længe været et populært ansigt hos danskerne. Men efter han fik titlen som sundhedskorrespondent, hvor jobbet især indebærer at formidle fakta om coronavirussen til danskerne, er han om muligt blevet endnu mere populær.

Hele Danmarks tv-læge vandt nemlig en af årets tv-priser for sin indsats. Det kunne BILLED-BLADET berette tidligere i år. 

Det seneste år har hele verden oplevet en helt ny, anderledes og - for mange - skræmmende verden. Her har Peter Qvortrup Geisling gjort en forskel, han har nemlig med autoritet og på rolig vis, informeret danskerne om, hvad der er op og ned i denne her globale corona-pandemi. Det arbejde vinder han nu prisen "Årets vært fakta" for.

”Årets faktavært har været et samlingspunkt i disse uoverskuelige Corona-tider. Han blev et anker, der viste autoritet, talte roligt, fornuftigt og skar igennem fake news strømmen. Han var kort sagt den vært, 2020 havde brug for," lyder juryens begrundelse for, at Peter Qvortrup Geisling vinder prisen.  

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.