Mere socialt mix i udsatte boligområder – er det et godt mål?

Velfærd

28/09/2015 14:00

Ulla Haahr

Torsdag den 19. november inviterer SFI til konference om socialt mix i udsatte boligområder. Kom og få svar på, hvad vi egentlig

”Det rette sociale mix” er blevet et tilbagevendende mantra i arbejdet med at forbedre forholdene i Danmarks udsatte boligområder. Over hele landet arbejder kommuner og boligorganisationer for at få ressourcestærke grupper ind i boligområderne, og midlet er såkaldte udlejningsredskaber som for eksempel fleksibel udlejning og kommunal anvisningsret til boligerne.

Men hvilken effekt har strategien? Hvilke udfordringer kan løses ad den vej, og hvilke står uløste tilbage?

På konferencen i Odense den 19. november sætter SFI fokus på udlejningsredskaber som en metode til at forbedre forholdene i de udsatte boligområder. Vi kommer både omkring forskning, praksis og politik:

Hvad fortæller de nyeste forskningsresultater om virkningen af arbejdet? Hvilke lokale erfaringer gør man sig med effekterne – også de utilsigtede – af de forskellige redskaber i brug? Hvordan spiller redskaberne sammen med den generelle boligsociale indsats i områderne? Og bidrager strategien overhovedet til at løse problemerne, eller spreder det dem blot geografisk ved at presse de ressourcesvage grupper endnu længere ud på boligmarkedet?

Få viden på området og deltag i debatten den 19. november. Du kan tilmelde dig ved at klikke HER

Mest Læste

Annonce