SFI-konference om ældre på arbejdsmarkedet

Velfærd

28/09/2015 14:00

Ulla Haahr

21. oktober inviterer SFI til konference om de lønmodtagere, der har rundet 60 år. Hvad kan de? Hvad vil de? Og er der egentlig brug for dem på arbejdsmarkedet?

Pensionsalderen skal hæves, og vi skal blive længere på arbejdsmarkedet. Sådan blæser de politiske vinde, men hvordan står det til med den generation af danskere, der lige nu skal vælge, hvordan de skal tilbringe deres sidste år på arbejdsmarkedet – og hvornår de vil forlade det?

Har de lysten og kvalifikationerne til at blive længere? Hvad skal der til for at holde på dem? Og er arbejdsgiverne overhovedet interesserede i deres arbejdskraft?

SFI sætter på denne konference - den 21. oktober i DGI-Byen i København - fokus på de +60-årige på arbejdsmarkedet. Hvad kan de, hvad vil de, og hvad vil arbejdsmarkedet med dem? Hvad viser forskningen om deres helbred, kompetencer og egne ønsker til fremtiden? Og hvordan ligger Danmark internationalt, når det drejer sig om udbud og efterspørgsel for den ældste generation på arbejdsmarkedet?

På programmet er en række af SFI’s stærkeste forskere på området og to internationale kapaciteter:

Anne Sonnet er seniorøkonom i OECD’s Employment Analysis and Policy Division og ansvarlig for organisationens undersøgelser af politikker, der skal styrke ældres tilknytning til arbejdsmarkedet. I efteråret 2015 planlægger OECD at offentliggøre deres analyse af danske forhold. 

Professor Simon Biggs fra School of Social and Political Sciences ved University of Melbourne har gennem de seneste mange år forsket i ældres sociale identitet og ældrepolitik i hele verden. Han har blandt andet været initiativtager til the World Economic Forum’s Global Agenda Council on Ageing Societies.

Du kan tilmelde dig konferencen ved at klikke HER

Mest Læste

Annonce