Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Soldater bønfalder Putin: "Vi bliver skudt, hvis vi ikke vil angribe"

Ukraine

02/03/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Det lyder som en velkendt russisk taktik ...

Der har efterhånden været mange historier fremme om, at de russiske soldater i høj grad er overladt til sig selv og deres overlevelsesinstinkter, når de bliver sendt til Ukraine.

Men nu har en video set dagens lys på det sociale medie Telegram, hvor soldater fra det 1439. regiment, der er udstationeret i Donetsk-regionen, kommer med en direkte opfordring og bøn til den russiske præsident, Vladimir Putin.

For ud fra soldaternes beretning tyder noget på, at det ikke er de ukrainske forsvarsstyrker, der er den største trussel mod de russiske soldater - det er simpelthen deres egne befalingsmænd.

"Motiveret" af at blive beskudt

I videoen, som er delt på Twitter af militærhistorikeren Chris Owen, fortæller soldaterne, at deres enhed er blevet omdannet seks gange, siden regimentet blev sendt til Donetsk d. 31. december, fordi de havde mistet så mange mænd. Derfor tigger de overlevende nu den russiske præsident om hjælp.

De maskerede soldater fortæller også om deres oplevelser, da de ankom til fronten, og det lyder så absurd, at man kan komme i tvivl om, hvorvidt det er sandt:

"Vi kom til fronten til den første slaviske brigade. Næste dag blev vi sendt for at storme fæstningerne omkring Avdiivka. Uden artilleristøtte.”

Dernæst beskylder rekrutterne deres befalingsmænd for at være kriminelle, der sender dem i døden. Som eksempel fortæller soldaterne i videoen, et enhver, der nægter at angribe fjendens positioner, bliver "motiveret" ved at blive beskudt - af deres befalingsmænd.

Bliv såret, hvis I vil overleve

"Vi bliver sendt til slagteriet," fortsætter gruppen. "Vores ledere sagde, at vi var ubrugelige, og vores eneste chance for at overleve var, hvis vi blev såret i kamp." Bataljonen var næsten fuldstændig ødelagt, siger rekrutterne. Regimentet måtte genopfyldes seks gange, fordi så mange soldater døde. "Vi er i en desperat situation. Ingen bekymrer sig om vores liv."

Endnu en gang trygler soldaterne Putin: ”Vær venlig at hjælpe os. Vi har ingen andre at henvende os til.”

Igen og igen appellerer enheder fra krigen direkte til Putin. Det har ikke bragt noget indtil videre. Tværtimod: Den russiske taktik med at lade soldater angribe i bølger og acceptere meget store tab bliver endda brugt oftere og oftere.

Og det er en strategi, der er mange årtier gammel.

Brugt mod Hitler

Da de tyske tropper invaderede Rusland under Anden Verdenskrig i 1942, blev der oprettet en "barrikade-brigade". Deres opgave var at stå bag fronten og fange sovjetiske soldater, der flygtede fra tyskernes kugler og granater.

Flere kilder fortæller, at sovjetiske soldater hovedsagelig blev fanget for at blive sendt tilbage til fronten, men der findes også kilder, der beretter, hvordan de russiske tropper blev skudt af deres egne, fordi det blev betragtet som desertion, hvis de forlod fronten.

Om den russiske hær rent faktisk har genoptaget den praksis, vides ikke, men en russisk propagandist har for nylig opfordret til, at man skal genindføre henrettelser af flygtende, russiske soldater.

Mest Læste

Annonce