Foto: Shutterstock

Valgforskere forudser massiv nedgang for Mette Frederiksen

Rød blok vil opleve massiv nedgang i takt med at hverdagen vender tilbage. Det mener de to valgforskere, Kasper Møller Hansen og Rune Stubager.

Vælgerne samler sig
Valgforsker og professor ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, udtaler sig til Berlingske, at coronakrisen har skabt en ”rally around the flag”- effekt – som betyder, at vælgerne i højere grad samler sig om den politiske leder, i vores tilfælde, Mette Frederiksen.

”Der har været en enorm og nærmest uset opmærksomhed på statsministeren, og der er en meget grundlæggende forklaring på, at oppositionen er så langt bagud, fortæller han og fortsætter:

”Det betyder også, at billedet trods alt vil rette sig og se bedre ud for oppositionen. Man af de vælgere, der har flyttet sig, stemmer på statsministeren for at hjælpe med at bekæmpe fælles fjende. Derfor må man også forvente, at de fordeler sig mere normalt, når fjenden ikke er lige så truende mere.”

Mere gavnligt for statsministeren
Professor Rune Stubager fremhæver også, at kriser som regel gavner statslederen mere på korte end den lange bane, skriver Indblik. 
Yderligere forklarer han:” Men der er meget der taler for, at vi vil gå mod et mere normalt scenario, hvor Socialdemokratiet vil bevæge sig mod et lavere niveau, når denne krise så småt ebber ud. Vælgerne er ofte meget utaknemmelige i den forstand, at når et problem er løst, spørger de, hvem der kan løse det næste.”

Dog kan vi forvente en mere gradvis sivning og ikke et pludseligt ryk.

Du kan se de seneste meningsmålinger her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.