Foto: Steen Brogaard

Vanopslagh til Pape og Ellemann: Skulle vi ikke se at komme i gang

Liberal Alliances Alex Vanopslagh kritiserer Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann Jensen og deres manglende lederskab.

I sin landsmødetale lørdag understreger Vanopslagh, at den blå blok mangler lederskab: “Blå bloks største problem er manglen på lederskab. Og der er ikke noget at sige til det. For der er ingen visioner. Det er ualmindeligt svært at lede noget, hvis ikke man ved, hvad man står for,” sagde Alex Vanopslagh. 

Lover blåt flertal
Flere gange i sin landsmødetale sagde Vanopslagh: “Danmark lever. Danmark har det godt - i modsætning til det borgerlige Danmark: Det borgerlige Danmark er derimod en blandet fornøjelse. Alligevel tør jeg godt love, at vi igen får et blåt flertal og en blå statsminister. Jeg tør til gengæld ikke love, at det bliver Jakob Pape,” sagde Vanopslagh med en sigende talefejl. Han rettede dog hurtigt fejlen, og understregede, at det ikke er sikkert, at en kommende blå statsminister hedder Søren Pape eller Jakob Ellemann. “Det var det, jeg ville sige, selvfølgelig. Tværtimod tror jeg begge to når at gå på pension, inden Mette takker af, hvis ikke snart, vi kommer videre i blå blok.” Det skriver Netavisen Pio.

Fogh var socialdemokrat
I Vanopslaghs tale mindes han tilbage til, da han var barn og nævner, at venstrefløjen gik og ventede på, at Anders Fogh Rasmussen ville vise sit sande ansigt og afslørede sig som hulemanden, der ville slagte velfærdssamfundet, men venstrefløjen ventede forgæves: “For Fogh var socialdemokrat, og det var derfor Liberal Alliance opstod,” sagde han. Videre sagde han “På samme måde er der for mange af mine kollegaer i blå blok, der går og venter på maskefaldet hos Mette Frederiksen. At lige om lidt, ja, så viser hun sig som en udlændingepolitisk slapper. Og så kan blå blok vinde magten på en stram udlændingepolitik.” han tilføjede desuden: “Men kære venner, vi kommer ikke til at vinde et valg på udlændingepolitik, når ingen er uenige i, at vi skal have en stram udlændingepolitik . Og vi kommer heller ikke til at vinde et valg på at sige samme velfærd som Socialdemokratiet - bare uden skattestigninger. Skulle vi ikke se at komme videre fra 00’ernes strategi, og lade være med at spilde vores tid.” “Blå bloks krise starter og slutter med manglen på visioner - og manglen på målsætninger for Danmark.”

Konkrete bud på at vinde magten
Vanopslagh er, som han selv formulerer det, “den lille i flokken”, men han har har nogle konkrete bud på, hvordan blå blok kommer tilbage til magten, med fire blå visioner, hvis de kan samles om dem: “For det første skal dine børn opleve at få en højere indkomst end du selv har haft. For det andet: Dine børn skal blive dygtigere og klogere end du selv er. For det tredje: Når du selv bliver gammel skal du have en værdig alderdom – du skal ikke leve og dø i frygt for at ende som klient i det offentliges varetægt. For det fjerde: Hvis – og når – du bliver syg skal du opleve at have selvbestemmelse, valgmuligheder og værdighed – fremfor at ende som kastebold i et offentligt, bureaukratisk system.”

Blå blok skal videre
I slutningen af Vanopslagh tale leverer han endnu en lussing til Søren Pape og Jakob Ellemann: “Mere privat, mindre offentlig. Mere borger, mindre system. Ja, mere borgerlig politik. Så kære Pape og Ellemann: Skulle vi så ikke se at komme i gang? Også blå blok skal videre. Videre mod et ansvarssamfund med borgeren i centrum.”

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.