Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

600.000 kroner i lommepenge til enlig somalisk mor og hendes børn efter hjemrejse

Velfærd

04/06/2023 07:17

Redaktionen

Pengene sidder tilsyneladende løst, når det handler om betaling til den såkaldte repatriering af tidligere flygtninge og immigranter, der frivilligt rejser tilbage til udgangspunktet.

Når talen falder på Somalia, er det formentligt ikke et land, som ret mange danskere har lyst til at bo i. Ikke kun fordi det er blandt verdens fattigste, men også fordi det typisk anses for at være et af verdens absolut mest lovløse – og derfor farligste.

Men at det skulle være farligt at bo i denne del af Afrika, synes dog langt fra nødvendigvis at være en holdning, der deles af somalierne selv. Det selv efter, at de i en årrække har boet i Danmark.

Således melder Journalista.dk, at en række somaliske familier de seneste år er rejst tilbage til Somalia for at bosætte sig her, efter de kom til Danmark som enten flygtninge eller immigranter.

Hjemrejser der ifølge aktindsigter opnået af gravermediet, dog langt fra er sket gratis for de danske skatteydere. Således lyder regningen på over 700.000 kroner, for at en enlig somalisk mor sammen med sine 5 børn, er rejst tilbage til Somalia.

Det gør at hun sammen med sine børn selv efter betalte rejseomkostninger, har omkring 600.000 kroner at kunne gøre godt med i det fattige afrikanske land.

Pengene er blevet lagt ud af Næstved Kommune, som efterfølgende kan kræve dem refunderet fra staten.

Mest Læste

Annonce