Foto: Shutterstock

Barn på halvandet år nægtet måltid på grund af coronarestriktioner

Velfærd

08/04/2021 15:41

LTT

En mor fra Frederikssund kommune oplever de nuværende coronarestriktioner som svigt af hendes barn.

Nadia Maria Løfgren-Granding mener, at coronarestriktionerne har taget overhånd. På Facebook deler hun sine frustrationer omkring restriktionerne i hendes datters institution. Hendes datter på kun halvandet år måtte undvære et måltid, da hun ikke selv var i stand til at åbne sin madpakke. På grund af coronarestriktioner fik Nadia Maria Løfgren-Granding at vide, at medarbejderne i den pågældende institution ikke måtte pakke maden ud for pigen, da de ikke må røre ved den. Hun måtte i stedet sidde og kigge på, at de andre børn spiste deres madpakker, mens hun intet fik. Det har skabt debat på Facebook, hvor opslaget i skrivende stund er delt mere end 13.000 gange. 

Grænser til omsorgssvigt

Institutionen har til forældre med børn i den pågældende institution udleveret en madpakke-manual. Hvor det blandt andet fremgår, at madpakken skal kunne åbnes af børnene selv, da personalet ikke må røre ved den. Ifølge Nadia Maria Løfgren-Granding har hendes datter ikke finmotorik til at kunne åbne en madpakke i en alder af blot halvandet år, og hun ser nu restriktionerne som noget der grænser til omsorgssvigt. Hun skriver videre, at hun hellere vil have at hendes børn og hun selv får corona, end de restriktioner hun oplever et år inde i pandemien. Hun frygter endvidere for fremtiden og spørger blandt andet, hvad mon de næste tiltag bliver, om hendes barn så ikke må blive trøstet.

Politiker vil bede om redegørelse

DenOffentlige.dk har talt med børneordfører fra Nye Borgerlige Mette Thiesen, som selv har været i kontakt med Nadia Maria Løfgren-Granding. Hun synes det lyder vanvittigt og vil bede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om svar. Hun opfordrer desuden fagpersoner på området til selv at tage skeen i egen hånd og til at vurdere, om det er retningslinjer de kan stå inde for. Hun mener, at man godt må stille sig kritisk, for børnenes ve og vel. 

Overfortolkning af retningslinjer

FOLA, Forældrenes landsorganisation, som arbejder for at alle børn får de bedste vilkår i deres dagtilbud, skriver til DenOffentlige.dk, at de har set den (red. Nadia Maria Løfgren-Grandings opslag på Facebook) og været i kontakt med den pågældende forælder, som oplyser, at kommunen er ved tage hånd om det. 

Formand Signe Nielsen udtaler: I FOLA er det desværre ikke det eneste tilfælde vi har hørt om, at børn selv skal kunne åbne deres madpakker, men det er ikke en problemstilling som fylder meget i vores forældrerådgivning. Det er dog klart en overfortolkning af retningslinjerne, og udmeldingen fra regeringen har jo også været, at børns velfærd og trivsel skulle komme før retningslinjerne. Det er ikke OK, at børn på halvandet år selv skal kunne åbne madpakker, hverken under corona eller efter corona. Der skal være pædagoger nok til, at alle børn kan få hjælp til deres madpakker.

Mest Læste

Annonce