Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny pulje på 20 mio. kroner på vej til fyrede

Velfærd

18/12/20 10:00

Theis

Luftfartsbranchen har været hårdt ramt under corona-krisen. Med en ny pulje kan fyrede piloter under pandemien få dækket udgifter til at få fornyet deres flyvelicens. Det gælder også nyuddannede og dem, der har taget job i en anden branche i mellemtiden.

Med aftalen om udvidelse af hjælpepakker blev regeringen og et bredt flertal i Folketinget enige om at etablere en pulje på 20 mio. kroner målrettet piloter og flyveledere, der har mistet deres arbejde på grund af covid-19.

Piloterne står med valget om at miste retten til at flyve eller betale af egen lomme for at komme til de årlige, obligatoriske tjek. Disse tjek koster for de fleste piloter 10-12.000 kroner. 

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: 

"Luftfarten er et af de erhverv, som er blevet ramt allerhårdest af corona-krisen. Vi vil med puljen gerne hjælpe de danske piloter og flyveledere til at stå forrest i køen, når luftfarten kommer på vingerne igen. De skal have papirerne i orden, og det vil vi gerne hjælpe med."  

Det er Flyvebranchens Personale Union (FPU), der er udpeget til at administrere puljen, da de med deres store branchekendskab kan være med til at sikre, at flest muligt får gavn af pengene.

Puljen er målrettet kommercielle piloter, flyveledere og flyveinformationsoperatører, der har mistet deres arbejde siden 11. marts 2020. Det er også muligt at søge støtte, selvom man har fundet alternativ beskæftigelse i mellemtiden, eller hvis man er nyuddannet. Endelig kan de piloter, som har været nødt til at forny deres certifikat i 2020, også få støtte til dokumenterede udgifter. 

"Det er vigtigt for mig, at vi ikke straffer de piloter, som har taget arbejde som fx corona-podere eller chauffører, mens de venter på bedre tider. Derfor har vi valgt, at piloter, der har fundet andet arbejde, også kan få støtte - ligesom også de nyuddannede kan søge," siger Peter Hummelgaard.

 Formand i FPU, Thilde Waast siger:

"Vi sætter stor pris på, at aftalen er faldet på plads. Cirka 1.000 piloter i Danmark har fået stjålet den livsdrøm, de har betalt og kæmpet for. Det er unge piloter med stor uddannelsesgæld, og det er familieforsørgere, som nu blandt andet bidrager i epidemibekæmpelsen. Denne støtte giver lidt ro på, og kan bidrage til, at danske piloter står parat og flyveklar, når situationen forhåbentligt snart ændrer sig." 

Det forventes, at man kan søge del i puljen i løbet af januar 2021.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.