Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tre millioner til at sikre Københavns hjemløse varme i dagtimerne

Velfærd

15/2/21 10:27

Theis

Københavns hjemløse skal have mulighed for at syge ly for vinterkulden hele døgnet. Derfor har Socialudvalget i København besluttet at tildele tre mio. kr. til nødtilbud i dagtimerne.

Vinterkulden har for alvor sat ind, og det mærker ikke mindst de københavnere, der lever på gaden.

Der har længe været fokus på, at alle byens hjemløse skulle kunne sove indenfor om natten. Men organisationerne på hjemløseområdet har på det seneste meldt om, at corona-restriktioner har betydet, at de har måttet afvise folk i de tilbud, de har til hjemløse om dagen.

Derfor har Socialudvalget i København besluttet at støtte organisationerne med 3 mio. kr. til nødtilbud i dagtimerne.

”Hjemløse skal selvfølgelig have mulighed for at komme ind og få varmen og et måltid mad. Nu har vi en ekstraordinær situation, der gør, at organisationerne ikke må lukke så mange ind, som de plejer. Den udfordring er vi selvfølgelig nødt til at få løst, og det bidrager vi til med de her penge,” siger Mia Nyegaard, socialborgmester i København (R).

Den 28. januar blev det besluttet at oprette puljen, og efter en hurtig ansøgningsrunde er Socialforvaltningen nu klar til at uddele midler til i alt ni ansøgere.

Det betyder blandt andet, at Café Klare, der er et tilbud til hjemløse kvinder, i den næste tid kan holde døgnåbent, mens Grace Kbh på Nørrebro også kan åbne dørene i dagtimerne og tilbyde hjemløse forplejning og mulighed for at vaske tøj.

”I København har vi nogle organisationer, der yder en fantastisk indsats for byens hjemløse. Jeg er rigtig glad for, at vi nu giver dem en økonomisk håndsrækning i den her tid, hvor både kulden og corona-pandemien gør livet endnu hårdere for gadens folk,” siger Mia Nyegaard.

Pengene til nødtilbuddene skal komme fra kommunens særpulje til covid-merudgifter.

Fakta – de får støtte

Junkfood – 120.00 kr. til at hjælpe gadens folk med et varmt måltid hver dag

Mændenes Hjem – 641.500 kr. til nødvarmestue på Vesterbro

Mændenes Hjem – 330.000 kr. til udvidet åbningstid på Cafe Klare

Grace Kbh – 548.500 kr. til Blå kors Danmark /Grace dagscafé

WeShelter – 350.000 kr. til varme i Ulvetimen i Sydhavnen (VUS)

Kompasset Kirkens Korshær – 223.400 kr. til udvidet åbningstid (weekendåbent) i Kompasset, samt værksted og fællesskaber i en coronatid

Kirkens Korshær Region Storkøbenhavn og Bornholm – 57.800 kr. til udvidelse af Morgencafeen Folkets Hus med åbning søndag, og øget fokus på hygiejne og sygdomsforebyggelse

Kirkens Korshær Storkøbenhavn – 178.800 kr. til udvidelse af åbningstider og kapaciteten for tilbud for socialt udsatte på Vesterbro

Kirkens Korshær Storkøbenhavn – 550.000 kr. til at opretholde tilbud i Kirkens Korshær København