Foto: Shutterstock

Venstre kritiserer Socialdemokratiet: For mange skattestigninger

Venstre kritiserer Socialdemokratiet for “mange skattestigninger”. Partiet har selv stemt for næsten en tredjedel af stigningerne.

Venstre retter nu kritik mod Socialdemokratiets “mange skattestigninger” På Venstres hjemmeside har de en tekst med overskriften: “Fakta: Her er Socialdemokratiets mange skattestigninger”. Eva Kjer Hansen og Troels Lund Poulsen (V) har bedt finansminister Nicolai Wammen (S) om at opgøre alle skatte- og afgiftsinitiativer samt fiskale gebyrer siden folketingsvalget i 2019.

39 skatter- og afgiftsinitativer
I opgørelsen fremgår det, at der siden valget har været aftalt 39 skatter- og afgiftsinitativer. Det får du Venstre til at kritisere regeringen, for at hæve skatter og afgifter med et milliardbeløb. “Socialdemokratiet lovede inden valget, at deres skattestigninger kun ville ramme 5 pct. af danskere. Og i foråret 2020 lovede statsministeren, at regeringen ikke ville sætte skatten op. Alligevel har den socialdemokratiske regering, siden den trådte til, hævet skatter og afgifter med mange milliarder.” skriver Venstre på partiets hjemmeside. Det fremgår også af teksten at Venstre “har stemt for en mindre del af skattestramningerne, som er inden for Venstres skattestop.” Står der på Venstres hjemmeside.

Venstre stemte for en tredjedel
Nu har Skatteminister Morten Bødskov (S) udarbejdet en oversigt over hvilke partier, der har stemt for de 39 skattestigninger. Af den oversigt fremgår det, at Venstre har stemt for 12 af de 39 skattestigninger, og det svarer altså til en tredjedel. Derfor mener Christian Rabjerg Madsen ikke, at det er retvisende, at Venstre på deres parti-side oplyser kun at have “stemt for en mindre del af skattestramningerne”. “Det er helt skævt, og jeg kan slet ikke forstå, at Venstre bringer det som en slags afsløring. Vi (Socialdemokratiet, red.) står fuldt og helt på mål for de prioriteringer, som vi har lavet,” siger Christian Rabjerg Madsen til Netavisen Pio og uddyber: “En af prioriteringerne er yderligere afgift på engangsplastik, så vi har mulighed for at gøre noget for vores natur og miljø. En anden prioritering er dyrere cigaretter, så færre unge starter med at ryge. Et sidste eksempel er, at vi beder bankerne om et større samfundsbidrag, så vi har mulighed for at give nedslidte en tidligere tilbagetrækning. Det er i øvrigt prioriteringer, som vi gik til valg på.” Christian Rabjerg Madsen mener at Venstre burde være stolte, fordi de har været med til at tage ansvar. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.