Falck og jobcentre i hovedstaden foregriber reform

Ledelse

29/04/2015

Jakob Rom Johansen

En række Falck-stationer i hovedstadsområdet samarbejder med fem jobcentre på tværs af kommunegrænser i Det Professionelle Partnerskab. Dermed tester partnerskabet den del af den nye beskæftigelsesreform, som først træder i kraft 1. juli i år.

Redningsvirksomheden Falck i hovedstaden og Jobcenter Gladsaxe skulle vise sig at være forud for lovgivningen, da de indgik et samarbejde som et led i projektet Det Professionelle Partnerskab, som videns- og netværkshuset Cabi og VFSA - Virksomhedsforum for Socialt Ansvar står bag. Til juli træder anden del af beskæftigelsesreformen i kraft, og den indeholder et nationalt kontaktpunkt, som er en model der meget ligner Falck-samarbejdet i hovedstaden.

”Beskæftigelsesreformen betyder, at jobcentrene skal rulle den røde løber ud og servicere virksomhederne. Bl.a. med det nationale kontaktpunkt, hvor store virksomheder kan ringe og få hjælp til eksempelvis ordinær rekruttering, fleksjob, virksomhedspraktik eller noget helt tredje,” siger Carsten Kjærgaard, seniorkonsulent i Cabi og projektleder af Det Professionelle Partnerskab.

Læs mere om Falcks samarbejde med fem jobcentre i nyhedsbrevet Cabi Nyt 

Mest Læste

Annonce