Karen vil i Innovationspraktik: "Jeg glæder mig til at få rusket op i rutinerne"

Velfærd

05/3/18 9:53

Paul Sauer

Karen M. Olsen arbejder i Slots- og Kulturstyrelsen og vil deltage i årets Innovationspraktik. Hun har også overtalt sin chef til at blive praktikvært.

God inspiration. Nye måder at gøre tingene på. Og en udvidelse af sit netværk. Det er, hvad Karen M. Olsen håber på at få ud af sin Innovationspraktik.

Hun arbejder som museumskonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen og besluttede sig allerede i januar for at blive en del af COI's Innovationspraktik, som er et gratis tilbud til alle ledere og medarbejdere på offentlige arbejdspladser.

Læs mere om Innovationspraktikken her.

"Jeg synes, det er et spændende koncept. I forvejen synes jeg, at det er interessant at prøve at finde andre måder at gøre ting på – ikke mindst, når man sidder i en offentlig styrelse, hvor der jo er rigeligt med rammer og målsætninger at arbejde efter. Så da jeg hørte om det her tilbud, tænkte jeg, at det var noget for mig," siger Karen M. Olsen.

Gøre tingene smartere

Hun hørte om Innovationspraktikken i forbindelse med en efteruddannelse og har fået sin chef til at godkende praktikopholdet. Samtidig har Karen M. Olsen sørget for, at Slots- og Kulturstyrelsen også selv modtager en praktikant.

"Jeg håber selv at komme på en anden statslig arbejdsplads, hvor der er noget, jeg kan spejle mig i, og hvor der samtidig er noget forskellighed, som jeg kan lære af. Det tror jeg kunne være sundt," siger hun og tilføjer, at hun også håber på at få nye værktøjer med hjem, som kan hjælpe med at justere nogle af processerne på hendes egen arbejdsplads:

"Her tænker jeg på nogle af de processer, som vi alle sidder med rigtig mange gange i løbet af en måned. Hvis vi kan gøre dem en lille smule anderledes og en lille smule smartere, tror jeg, vi ville få langt bedre resultater og mere ud af det – og der tror jeg, at Innovationspraktikken vil hjælpe," siger Karen M. Olsen.

Netværk er en gevinst

COI's Innovationspraktik forløber i uge 37, og det er som udgangspunkt Center for Offentlig Innovation, der sørger for at matche værter og praktikanter.

Læs mere om, hvordan COI matcher, og tilmeld dig selv Innovationspraktikken her

Ud over inspiration og nye indsigter håber Karen M. Olsen på, at praktikken kan føre til flere relationer mellem hende og andre i den offentlige sektor:

"Jeg ved allerede, hvor meget der kommer ud af at have et bredt netværk og nogle kontakter, der sidder med noget andet end det, man lige selv har på sit skrivebord. Og jeg ved også, at det er noget af det, Innovationspraktikken kan give. Så det vil jeg kun se som en stor gevinst," siger museumskonsulenten.

Rusker op i rutinerne

I første omgang vil hun tilmelde sig, når tilmeldingen åbner den 1. marts, og spændt vente på at se, hvem hendes kommende praktikvært bliver.

Uanset hvad er der noget at glæde sig til, understreger Karen M. Olsen:

"Jeg glæder mig virkelig meget. Jeg tror, der er noget rigtigt sundt i at prøve noget helt anderledes få et helt nyt syn på de opgaver, man løser – og i at få rusket lidt op i hverdagen og rutinerne. Nogle gange skal man tvinge sig selv til at komme lidt ud af boksen. Så jeg er meget spændt på, hvad der kommer ud af det," slutter hun.

Læs også: Niels var i praktik i Landbrugsstyrelsen: "Det gav inspiration og helt nye perspektiver"

Se video: COI tegner og fortæller: Hvad er Innovationspraktikken?

OM COI'S INNOVATIONPRAKTIK:

  • Hvert år i uge 37 afholder Center for Offentlig Innovation Innovationspraktikken. Innovationspraktikken er skabt for at gøre det lettere for offentlige arbejdspladser, medarbejdere og ledere at lære af hinanden – på tværs af den offentlige sektor.
  • Innovationspraktikken er et gratis tilbud. Man vælger frit, om man vil være vært for 1-3 praktikanter, eller om man selv vil rejse ud. Ledere og medarbejdere fra både kommunale, regionale og statslige arbejdspladser kan deltage.
  • Erfaringerne viser, at både værter og praktikanter får et nyt og værdifuldt blik på egen opgaveløsning, og at praktikken giver konkret nytte på arbejdspladsen.
  • Innovationspraktikken gennemføres i år fra den 10.-14. september 2018. Tilmeldingen til åbner den 1. marts og slutter den 1. maj.

Læs mere om Innovationspraktikken her.

Se også Innovationspraktikkens Facebookside her.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.