Stor afstand giver store fordele

Ledelse

12/09/2015 20:45

Paul Sauer

COI’s praktikuge er i fuld gang. Hos Region Nordjyllands Idéklinikken er der besøg fra den modsatte ende af landet i form af Kristina Velser fra Frederiksberg Kommune. Hun oplever betydelige gevinster ved at have flyttet sig langt væk fra hverdagen.

“Den skal jeg da hugge,” siger Kristina Velser, mens hun nærstuderer en visualiseret projektbeskrivelse, som projektleder Bente Koch er i færd med at gennemgå.

Temaside om Innovation

Vi samler alt indhold om innovation på en temaside. Find den her.

Kristina Velser er midt i dag nummer to ud af fire som innovationspraktikant hos Idéklinikken ved Aalborg Universitetshospital – et fuldblods innovationsmiljø, der indsamler, kvalificerer og videreudvikler idéer på sundhedsområdet fra regionens medarbejdere.

Til daglig er Kristina Velser projektkoordinator i den modsatte ende af landet, nærmere bestemt Frederiksberg Kommune, hvor hun leder en række udviklingsprojekter på skoleområdet.

Hun er altså både fagligt og især geografisk langt væk hjemmefra, og det er hun godt tilfreds med.

“Jeg synes, det er fantastisk. Bare det, at I taler så langsomt,” siger hun med et grin, og forklarer så:

“Det er fantastisk at komme så langt væk fra sit eget arbejde. Derhjemme ved de, at jeg ikke sådan lige kan komme forbi, og det ville også være godt at få bragt Danmark lidt mere sammen. Vi er jo et lille land, og vi burde kunne arbejde mere på tværs.”

Fluen på væggen tænker bedre

Få øjeblikke senere går glasdøren ind til mødelokalet op.

Ind kommer grafisk designer Anette Bjerg, der skal holde møde med Idéklinikkens Bente Koch om den visualiserede projektbeskrivelse, der skal gøre projektet letfatteligt for alle involverede. Kristina Velser bliver i rummet som fluen på væggen.

“Som altid skal vi bruge noget mere plads,” begynder Bente Koch og bladrer i de mange farvede post-its, der holder styr på tankerne.

Mens Bente Koch og Anette Bjerg diskuterer ordvalg og grafisk opsætning, følger Kristina Velser interesseret med. På blokken foran hende kommer flere og flere pile og indkredsede stikord til.

Muligheden for at overvære et møde uden selv at deltage er givtig, forklarer hun bagefter.

“Jeg kan ligesom gå op i metaperspektivet – det ville jeg aldrig få mulighed for hjemme, fordi jeg altid er deltagende,” siger hun.

Samtidig tilføjer den store fysiske afstand mellem hjem og praktikplads et ekstra lag af refleksion, forklarer praktikanten.

“Hjemme ville man hurtigt ryge ind i trummerummen med familie og alting, men det sker ikke her. I går aftes brugte jeg f.eks. meget tid på at reflektere over dagen.”

Dagen slutter med en rotur

Denne aften må Kristina Velser imidlertid finde sig i lidt mindre tænkero. Praktikanten, der er tidligere eliteroer, er blevet inviteret på fyraftenskajaktur af sin praktikvært, Idéklinikkens leder Flemming Eriksen.

Så kan erfaringsudvekslingen fortsætte på vandet, har han forklaret.

“16 kilometer!” stønner praktikanten ved tanken. Formen er ikke helt, hvad den har været – men konkurrencegenet er intakt, fortæller hun, så der kan være lagt op til lidt af en stroppetur.

Læs mere om innovationspraktikken på: coi.dk/hovedaktiviteter/innovationspraktik/

Mest Læste

Annonce