Den Offentlige Servicepris gik til tre kommuner og ATP

Ledelse

03/11/2016 11:48

Nick Allentoft

ATP blev samlet vinder, men også Københavns, Frederiksberg og Vejen kommuner tog priser da Den Offentlige Servicepris blev uddelt forleden.

ATP løb med den samlede sejr samt titlen som Danmarks bedste serviceorganisation, da Den Offentlige Servicepris 2016 blev uddelt ved en konference på Nationalmuseet i København.

SAS Institute deler viden på DenOffentlige

Læs flere artikler og indlæg fra SAS Institutes eksperter lige her. 

Den Offentlige Servicepris sætter fokus på de organisationer, som går forrest i kvalitetsudviklingen af offentlig borgerservice og viser vejen frem mod et fælles grundlag for servicekvalitet. Ved konferencen fejrede man for andet år i træk de offentlige organisationer, som har udmærket sig ved at levere høj kvalitet i mødet med borgerne.

For 2016 er der kåret følgende vindere:

  •  
  • Samlet Vinder – ATP
  • Digital Service – Københavns Borgerservice, Indre By
  • Telefonisk Service – Frederiksberg Kommune, Hovedkontaktcentret
  • Bedste Serviceorganisation – ATP Livslang Pension
  • Bedst til Datadreven Service – Københavns Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen
  • Årets Højdespringer –Vejen Kommune, Borgerservice

”Jeg er meget stolt og glad på ATP’s vegne. En ting er at være nomineret i fire kategorier, men at blive kåret som samlet vinder samt vinder af prisen for ’Bedste serviceorganisation’ gør os pavestolte. Det er et stort skulderklap til alle de medarbejdere, der har bidraget til at forbedre vores kundeservice for at give borgerne i Danmark en endnu bedre kundeoplevelse, når de er i kontakt med ATP, både telefonisk såvel som digitalt”, udtaler centerdirektør Jan Sabroe, der modtog prisen på ATP’s vegne.

Offentlig borgerservice er bedre end sit rygte
Ved konferencen blev sløret desuden løftet for årets spørgeundersøgelse af borgeres opfattelse af det offentlige serviceniveau, udført af Wilke blandt 1000 personer. Ifølge denne er borgerne mere positivt stemt over for deres kontakt med offentlige myndigheder end tidligere. Hele 59 procent opfatter borgerservice som enten ”god eller meget god” mens kun fem procent opfatter den som meget dårlig. Det står i kontrast til den overordnede opfattelse af den offentlige sektors omdømme i forhold til service, hvor kun 26 procent af samme gruppe har en positiv opfattelse.

”Det ser ud til at det hårde slid med at få servicekvaliteten løftet begynder at bære frugt. Forhåbentlig vil det så også lykkes at få det generelle omdømme for offentlig service, for det fortjener de mange gode offentlige ansatte bestemt – og formålet med prisen er præcis at få fremhævet alt det gode, der bliver gjort ude på de offentlige arbejdspladser”, siger direktør for Wilke, Morten Schrøder.

Baggrund: Sådan findes vinderne af Den Offentlige Servicepris: 
Den Offentlige Servicepris uddeles i et samarbejde mellem Wilke A/S, SAS Institute og PA Consulting Group og handler om at fremhæve best practise inden for offentlig service. Der gennemføres en objektiv måling af organisationens generiske servicekvalitet via 100 observationer i hver organisation. Observationen gennemføres med udgangspunkt i relevante service scenarier, fx information eller løsning. Den telefoniske kanal gennemføres med 50 interview af konkrete kundehenvendelser, den digitale foregår som 50 såkaldte mystery visits. Ud over at give input til prisuddelingen giver målingen en række værktøjer til dialog om udviklingsarbejdet på serviceområdet i den enkelte organisation.

Mest Læste

Annonce