Vil du hjælpe Statens Serum Institut med at overvåge influenza og COVID-19?

Statens Serum Institut søger endnu flere borgere, som vil tilmelde sig ”Influmeter” og derigennem bidrage til vores overvågning af influenza og COVID-19(ny coronavirus) i Danmark.

Opdatering søndag d. 22/3 2020: Statens Serum Institut har lukket for tilmeldinger pga. af stor interesse, red. 

Influmeter omfatter nu ud over influenza også COVID-19 (ny coronavirus). Derfor leder vi efter endnu flere borgere, der kan bidrage til overvågningen af begge dele i Danmark.

Alle der bor i Danmark kan være med i Influmeter, og du kan melde dig selv til eller medlemmer af din husstand. Også selvom du eller andre i husstanden allerede har været syge, lige er blevet syge eller er helt raske. Alle deltagere bidrager med lige nyttige oplysninger. Så hold dig ikke tilbage! 

Hvordan skal jeg melde mig til?

Klik her for at tilmelde dig via Influmeters hjemmeside.

Når du er tilmeldt, vil du hver uge modtage en e-mail med et link til et mindre antal spørgsmål, om du har været rask eller haft influenza- og COVID-19 lignende symptomer i den forgangne uge. Det er vigtigt, at du hver uge besvarer spørgsmålene. Svarene er nemlig med til at give et mere nøjagtigt billede af udviklingen i Danmark.

Hvor meget tid kræver det?

Det kræver kun ganske få minutter at udfylde det ugentlige spørgeskema. 

Hvorfor er Influmeter vigtig?

Mange med influenza- og COVID-19 lignende symptomer er ikke så syge, at de går til læge. Derfor er det svært at afdække, hvor mange i befolkningen der reelt har været syge.
Her spiller Influmeter en vigtig rolle, fordi dine oplysninger supplerer de tal, som SSI får om influenza og COVID-19 fra læger og hospitaler.

Hvem står bag Influmeter?

Det er Afdeling for Infektionsepidemiologi på Statens Serum Institut (SSI), der driver Influmeter. Influmeter er også en del af "Influenzanet", der er et europæiske netværk for influenzaovervågning.

 

Validitet og reliabilitet

Her kan du se, hvad du har brug for at vide omkring validitet og reliabilitet. Find eksempler og beskrivelse af de to begreber her.

Foto: 

Emneord: Covid-19, Statens Serum Institut, Influmeter, corona-krise

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også