Foto: Shutterstock

210.000 vælgere forlader Venstre

I sidste uge skrev DenOffentlige.dk om De Konservatives medvind, der i den seneste måling viste, at partiet ville stå til at få 16 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

I den forbindelse udtalte partiets politiske ordfører Mette Abildgaard til DenOffentlige.dk, at hun tror det blandt andet skyldes Søren Pape Poulsen som politisk leder. (Læs artiklen her)
 
Flygter fra Venstre
Størstedelen af De Konservatives nye vælgere er nogle, der tidligere satte deres kryds ved Venstre. Det viser en undersøgelse som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget baseret på data fra Kantar Gallup og Epinion. Der er i skrivende stund tale om 211.421 vælgere, der førhen satte kryds ved Venstre ved folketingsvalget i juni 2019, der nu vil sætte deres kryds ved De Konservative, ifølge Altinget. Det vil svare til, at 5 procent af hele vælgerkorpset ved Venstre har flyttet sig til De Konservative. 
 
Venstres nedgang kan skyldes Jakob Ellemann-Jensen og Støjberg-sag
“Hvis Venstre fortsat dumper nedad i meningsmålingerne, og partiet får et elendigt kommunalvalg til efteråret, vil han (red. Jakob Ellemann-Jensen) være svækket i katastrofal grad," vurderer politisk kommentator Erik Holstein til Altinget.dk.
 
Inger Støjberg udtalte, efter det blev besluttet at hendes tidligere parti Venstre stemte for en rigsretssag, til pressen, at hun var skuffet over hendes egen formand. Hun kaldte det i sin tid som folketingsmedlem den største mistillidserklæring man kan give en folketingskollega.
 
Ifølge Erik Holstein kan Støjberg-sagen plage Venstre i lang tid fremover. Den politiske kommentator vurderer, at hvis ikke Inger Støjberg bliver dømt for andet end at give Folketinget urigtige oplysninger, vil Jakob Ellemann-Jensen kunne stå tilbage som en politisk leder, der har overreageret og solgt sin egen næstformand. Modsat mener han, at hvis hun bliver dømt, kan Venstre beskyldes for at have holdt hånden over hende, da de havde regeringsmagten.
 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.