Dagens bedste aprils nar

01/04/2016 18:03

Nick Allentoft

En nakokat, Teslaer i hjemmeplejen og fagforening for robotter tæller blandt dagens mest originale aprilsnar historier.
"Kunstig intelligens på det danske arbejdsmarked kræver nytænkning, og derfor lancerer HK nu et medlemskab for robotter. Vi regner med, at vi længere ude i fremtiden vil oprette en selvstændig sektor, der forhandler overenskomst for robotterne."   Sådan lød det i en pressemeddelelse fra HK i dag, mens Mariagerfjord Kommune med både billeder og flot artikel fortalte om en ide, som snildt kunne passe. 

"Kommunen har bestilt ikke mindre end 60 Teslaer, som i de kommende måneder vil erstatte de hybridbiler af mærket Toyota, som hjemmeplejen bruger i dag. Dermed er Mariagerfjord Kommune den første danske kommune, som indfører Teslaer i hjemmeplejen, lød det i en pressemeddelelse, hvor du må trække smilet helt op til ørerne, når hjemmehjælperen Sitte jubler over sit nye køretøj."

- De gamle hybridbiler er ret sløve i optrækket. Sådan er det bare ikke med Teslaen. Den har masser kræfter og det er fordel, når vi skal hurtigt ud til en borger eller har behov for at lave en lille kvik overhaling, siger Sitte i pressemeddelelsen.   På Facebook leverede Helsingørs borgmester på barsel, Benedikte Kiær, en original aprilsnar.    "Når jeg kommer tilbage fra min barsel vil jeg stille et forslag om, at vi indfører bilfrie søndage i kommunen. Helt konkret ingen biler i bymidterne af Helsingør, Hornbæk og Espergærde (dvs Espergærde-Centeret) om søndagen. Når nu konservative i København har blokeret for at bruge massevis af skatteborgernes penge på bilfrie søndage, så synes jeg, at vi skal arbejde for det i Helsingør og finde pengene i budgettet. Vi kunne tage pengene fra vejbudgettet, da de bilfrie søndage betyder, at vejene i kommunen ikke vil blive så slidte," meddelte Kiær.    SF's formand valgte at gå den bæredygtige vej med sin aprilsnar.    "Har fået et fantastisk tilbud. Bæredygtig landbrug har spurgt mig, om jeg vil være deres nye direktør. De har besluttet, at de ønsker en ny kurs for dansk landbrug og reelt leve op til deres navn. Jeg overvejer positivt. Tænk hvis dansk landbrug kunne blive miljømæssig bæredygtigt," skrev Pia Olsen Dyhr på Facebook.    Medierne var som altid ude med deres forskellige forsøg på at levere den mest originale aprilsnar.    En af dagens såkaldte nyheder vil glæde de mange Matador-fans. DR laver nemlig en borgerlig fortsættelse af den populære tv-serie Matador. Fortsættelsen vil vise udviklingen i familierne i Korsbæk fra slutningen af 1950’erne og videre op gennem både 1960’erne og 1970’erne. Det skriver Politiken i sin aprilsnar.

I kongehuset skal dronning Margrethe og prins Henrik til at kæmpe for parforholdet. De får ifølge BT's aprilsnar hjælp til at samle trådende af en fransk parterapeut ved navn monsieur Poisson D’Avril.

Han har hjulpet Frankrigs præsident, Francios Hollande, og Verdensbankens skandaleramte forhenværende direktør Dominique Strauss-Kahn med at komme igennem sager utroskab.

Kristeligt Dagblad er også med på at aprilsnarre læserne. Efter 500 år strid rækker Vatikanet ifølge avisen hånden ud til protestanterne. 

Pave Frans vil helgenkåre Martin Luther, der tog stor afstand fra den katolske kirke og grundlagde protestantismen, for at skabe kristen enhed.

Det kan godt blive lidt dyrt, næste gang du skal ud at flyve. Ifølge Berlingske må den samlede vægt af passageren, håndbagagen og kufferten højst være 105 kilo. Hvert ekstra kilo koster også ekstra, skriver avisen i sin aprilsnar.

Fra Vesthimmerland Kommune kom i løbet af ugen en historie, som FOA's formand, Dennis Kristensen, tolkede som aprilsnar. 

"Tror, at jeg er med i en Aprilsnar i morgen. Er lige blevet interviewet af avisen.dk om et forsøg i Vesthimmerland kommune, som simpelthen lyder for vildt," skrev Dennis Kristensen på sin Facebook om Vesthimmerlands nye fond, der skal satse på førerløse biler.  

Nordsjællands politi har fået ny kollega "Vores trofaste politihunde har vi stor glæde af både professionelt og kollegialt. Hundene bruger vi blandt andet til at løbe forbrydere op, opsnuse spor og finde frem til narkotika," fortalte Nordsjællands Politi i måske en af dagens sødeste snydehistorier.    "Nu udvider vi så efter hollandsk forbillede bemandingen i Nordsjællands Politis dyrehold med en såkaldt narkokat. Den specialtrænede kat kan snuse sig frem til narkotika, som man kender det fra narkohundene, men med visse fordele. En af fordelene ved at bruge katte til netop dét arbejde er, at de har nemmere end hunde ved at komme ind i kroge og hjørner og på svært fremkommelige steder. I første omgang får vi tilgang af katten Hank på billedet, som har fået sin politifaglige opdragelse i hollandsk politi. Nu venter en måneds tilvænning i Danmark og katteførerens hjem, inden han officielt møder ind på sin første vagt den 31. april," lød den overbevisende historie.

Skikken med at narre april har været kendt i Danmark siden 1600-tallet og kendes over hele Europa. Oprindeligt var det en forårets mange gækkelege. Danske massemedier har siden 1900 tallet skrevet falske nyheder den 1. april. 

/Ritzau/Redaktionen/

Mest Læste

Annonce