Hotel Vadehavet danner rammen om ferie for 50 udviklingshæmmede borgere.            Foto: Hotel Vadehavet
Hotel Vadehavet danner rammen om ferie for 50 udviklingshæmmede borgere. Foto: Hotel Vadehavet

Fik 90.000 fra satspulje: 50 udviklingshæmmede er nu på ferie

Velfærd

11/8/15 12:20

Nick Allentoft

Rømø danner rammen om sommerferieoplevelser for 50 udviklingshæmmede borgere i denne uge. Formålet er at iværksætte, udbrede og afprøve nye initiativer rettet mod samvær og aktivering.

Således lyder pressemeddelelsen fra Tønder Kommune:

I denne uge sender Tønder Kommune 50 udviklingshæmmede borgere på sommerferieoplevelser på Rømø, hvor de indlogerer sig på Hotel Vadehavet. Hele hotellet er udlejet til formålet.

De 50 udviklingshæmmede feriegæster bliver ledsaget af personale, pårørende og frivillige.

Der er i løbet af ugen tilrettelagt en lang række spændende aktiviteter, heriblandt sang, musik, strandture, hestevognskørsel, sejlture, airtrack, virtuel spil og meget mere.

Når sulten skal stilles ovenpå de mange aktiviteter, sker det også på spændende vis. Tirsdag den 11. august kreeres maden således af trænings- og ernæringsekspert Diana Jordt, der tilbereder maden sammen med de udviklingshæmmede borgere. Råvarerne vil udelukkende være vadehavsprodukter og lokale råvarer.

Onsdag den 12. august grilles helstegt lam fra Kjeld Pedersen i Højer med salat fra Marsk Pølser og nye kartofler fra lokal landmand, mens torsdagens menu består af grillpølser med mere.

De øvrige dage tilberedes maden af de ansatte sammen med Diana Jordt og de udviklingshæmmede borgere, og der vil være friskbagt brød hver dag.

Sommerferieoplevelser med støtte

Bag initiativet står Tønder Kommune, som har søgt og fået bevilget 90.000,- fra satspuljemidler til sommerferieoplevelser for udviklingshæmmede. Midlerne er afsat på Finansloven til at fremme "nye veje til aktiviteter og ledsagelse for personer med handicap".

Formået er, at iværksætte, udbrede og afprøve nye initiativer rettet mod samvær og aktivering for mennesker med handicap. Det skal styrke målgruppens muligheder for at have aktive, selvstændige liv og deres muligheder for inklusion i samfundet.

Herudover er det også et led i Tønder Kommunes projekt om "Lighed i Sundhed", hvor kommunen tilbyder den svageste gruppe nogle muligheder, som er svært at realisere i hverdagen.

Sommerferieoplevelserne vil blive fulgt op af flere initiativer for målgruppen, hvor kommunen på tværs af botilbuddene vil arrangere ture til forskellige udflugtsmål såsom Legoland, Tivoli Friheden m.fl.

Annonce