LA-minister laver mere bureaukrati: Bruger 12.5 mio. på ny hjemmeside

Sundhed

13/12/2018 09:14

Nick Allentoft

Ældreminister Thyra Frank har lanceret en hjemmeside over plejecentre i Danmark. Den koster 12.5 millioner kroner indtil 2021 og pålægger kommunerne at indberette informationer om deres plejecentre.

Onsdag sendte ældreministeriet en pressemeddelelse ud om en ny plejehjemsoversigt. De senere år er kommunerne gennem forskellige bekendtgørelse og ændringer på ældreområdet pålagt at kalde plejehjem for plejecentre, men nu tager ministeren det gamle ord i brug igen. Efter et års forarbejde er en ny online oversigt over plejecentre/-hjem i kommunerne blevet lanceret. 

Staten har afsat 12.5 millioner kroner fra satspuljerne indtil 2021 til drift af portalen. Hertil kommer de ressourcer kommunerne skal afsætte til at indberette til den nye portal, der bliver drevet af Sundhedsdatastyrelsen. For ældreminister Thyra Frank (LA) handler det om at gøre det lettere at vælge plejehjem.

"”Det kan være en stor og svær beslutning at skulle flytte på plejehjem, og det er vigtigt, at man flytter ind et sted, man kan lide. Med Plejehjemsoversigten vil vi gerne gøre beslutningen mere overskuelig for den enkelte og de pårørende”, siger Thyra Frank i pressemeddelelsen.

Hun fremhæver, at der er frit valg af pleje-plads i Danmark. 

Pårørende - overlevelsesguide

Læs mere om en pårørendes møde med velfærdssystemet og hendes overlevelsesguide for pårørende 

 

”Jeg synes, man med fordel kan gå ind og kigge på Plejehjemsoversigten, inden behovet for at flytte på plejehjem opstår. Det er godt at danne sig en mening om, hvor man gerne vil bo, hvis man en dag ikke længere kan bo i egen bolig og får brug for hjælp døgnet rundt. Det kan også hjælpe de pårørende, hvis man pludselig en dag står med et behov”.

Det er gjort lovpligtigt at oprette en profil for alle plejehjem, plejecentre eller friplejehjem, der er målrettet ældre. Sundhedsdatastyrelsen er ifølge pressemeddelelsen glade for opgaven. 

”Vi er glade for, at kunne levere et redskab, der giver de ældre og deres pårørende et godt og sammenligneligt grundlag, så de trygt kan træffe den rigtige beslutning om, hvilket plejehjem de ældre gerne vil flytte til”, siger direktør i Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen og fortsætter:

”I Plejehjemsoversigten kan du ikke kun se plejehjem og plejecentre fra din egen kommune. Ofte kan det jo være relevant for den ældre, at overveje et plejehjem et andet sted i landet, hvis eksempelsvis børnene bor der.”

Valget af plejeplads til ældre kan være en omstændelig proces for borgerne. Det har journalist Nanna Holst tidligere skrevet en meget læst guide om her på DenOffentlige. Læs mere om bureaukratiet på ældreområdet her. 

 

 

 

Mest Læste

Annonce