Zornig: Utroligt ærgerligt

Politik

11/12/13 2:26

Freja Eriksen

Lisbeth Zornig Andersen finder forløbet omkring million-støtten til projekt Stemmer på Kanten utroligt ærgerligt.

”Jeg er utroligt ærgerlig over, at Socialministeriets støtte til vores projekt har ført til en massiv negativ omtale, som fjerner fokus fra, at vi med Stemmer på Kanten lykkedes med at skabe politisk fokus på og mobilisere socialt udsatte vælgere. Jeg er ikke mindst ærgerlig på vegne af alle de mange gode mennesker, som hjalp med i projektet – det har ikke været rart for dem at følge med i pressen de seneste dage,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Hun er tilfreds med socialminister Annette Vilhelmsens redegørelse i dag i Folketingets samråd.

”Jeg håber, at vi med ministerens redegørelse for forløbet kan se frem til arbejdsro, så vi kan fokusere på vores arbejdsopgaver igen,” siger Lisbeth Zornig Andersen. ”Vi er også meget tilfredse med en uvildig advokatundersøgelse, som vi selvfølgelig gerne bidrager til.”

Hun er dog ærgerlig over ministerens misforståelse omkring projekt Stemmer på Kantens forankring i Huset Zornig, der er registreret som en enkeltmandsejet virksomhed.

”Projektet har hele tiden været forankret i Huset Zornig, hvilket vi også klart har kommunikeret ud, ikke mindst i den projektbeskrivelse, som vi sendte til ministeriet den 2. september, ligesom ministeriets svar på vores ansøgning var stilet til Huset Zornig. Så jeg kan ikke forstå, hvor misforståelsen kan være opstået,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Stemmer på Kanten er regnskabsmæssigt isoleret som en almennyttigt projekt i Huset Zornig. Tilskuddet fra ministeriet er, som ministeriets regler foreskriver, indbetalt på en særskilt bankkonto, og anvendelsen af pengene vil blive redegjort for over for ministeriet krone for krone i form af et regnskab, som skal godkendes af en statsautoriseret revisor og ministeriet selv.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.