Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekstra Bladet fejrer Jonas Vingegaard men ender med at hylde Mette Frederiksen

Blogs

25/07/2022 12:29

Rikki Jørgensen

Det er ikke gået nogens næse forbi, at Jonas Vingegaard, danskernes nye yndlingsperson, kørte til Paris som vinder af Tour de France. En episk præstation. Ingen tvivl om det. Medierne svælger i Vingegaards triumf, og det samme gør Statsministeren.

Dette er et blogindlæg. Indholdet er udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger. Har du lyst til at få din egen blog på Den Offentlige, kan du skrive til [email protected]

I denne tid med Vingegaards triumf har vores Statsminister tilsyneladende glemt alt om mink, advokatundersøgelser og andre forhold, som de sidste uger har fyldt meget i medierne. I stedet har Mette Frederiksen har ekstremt travlt med at sole sig lyset fra danskernes nyeste favoritsportsudøver.

Seks ud af Statsministerens sidste 10 opslag på Facebook omhandler Vingegaard og hans triumf. Mette Frederiksen forstår at ride med på en popularitetsbølge, når hendes egen ikke kan dyrkes for tiden. Faktisk handler ingen af Statsministerens sidste 10 opslag om politik. I stedet er det cykling, fodbold og ferie. Bevares, Mette Frederiksen har da ferie, men hun holder sørme ikke ferie fra sin egen selvpromovering.

Man kunne argumentere for, at de seneste dårlige sager fra Mette Frederiksen burde give anledning til selvransagelse, men der er intet, der tyder på, at Danmarks første Facebook-statsminister ændrer facon eller indrømmer sine fejl. Kritikken preller af på hende, mens hun søger ind i popularitetsspotlightet, der hvor hun kan. Mette Frederiksen kender som ingen andre sin målgruppe og laver opslag på opslag, der er som taget ud af en brugsanvisning fra et større marketingsbureau.

Mange medier har ligeledes svælget i gult. Ekstra Bladet har løbende fejret Jonas Vingegaard, og offentliggjorde i går aftes et mesterværk af en artikel, der med titlen "Her fortsætter Jonas festen" burde være en homage til manden i gult. I stedet får Mette Frederiksen foræret førertrøjen af Ekstra Bladet, der kvitterer for hendes fremmøde i Frankrig ved at lade alle billeder i artiklen handle om hende i stedet for at sætte spotlightet på dagens mand i skysovs.

Statsministerens og Ekstra Bladets leverer et makkerskab i artiklen, der bliver ananas i egen juice for Mette Frederiksen. Mon hun allerede har bedt sine ansatte om at gemme de kvitteringer, der viser hvordan hun rent faktisk endte i Frankrig.

Du kan nyde Ekstra Bladets hyldest til Mette Frederiksen her.

Mest Læste

Annonce