Ansatte ved politi og region anholdt for bestikkelse

Ledelse

09/6/15 11:00

Nick Allentoft

13 er anholdt efter politiaktion i stor bestikkelsessag om formodet fusk med it-leverancer til det offentlige.

Tirsdag morgen har politiet anholdt 13 personer i en større sag om bestikkelse af offentligt ansatte. Det drejer sig blandt andet om en ansat i Rigspolitiet og ansatte i Region Sjælland.

Sagen drejer sig om formodet fusk i forbindelse med it-leverancer fra private leverandører. Ifølge politiets sigtelser har de sigtede forsøgt at opnå en økonomisk gevinst.

Anholdelserne kommer efter en anmeldelse fra Region Sjælland, og de er blevet gennemført af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med Bagmandspolitiet.

- Det sker efter en forholdsvis kortvarig efterforskning, hvor vi så vælger at ransage på 17 adresser her til morgen, fortæller politidirektør Lene Frank til Ritzau.

Tirsdag klokken 14 har Retten i Nykøbing Falster afsat tid til at afholde et eventuelt grundlovsforhør i sagen med henblik på eventuel varetægtsfængsling.

- Nu skal vi først være færdig med afhøringerne, inden vi tager stilling til, om der er nogen der skal fremstilles, og hvor mange det i givet fald bliver, siger Lene Frank.

Hos Rigspolitiet bekræfter kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen, at en medarbejder er blandt de anholdte. Han ønsker dog ikke at oplyse, hvor i Rigspolitiet den pågældende er ansat, eller om medarbejderen er politiansat eller civil.

Hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed oplyser direktør Kirsten Dyrman tirsdag før middag, at man ikke er blevet orienteret om sagen. Det kunne tyde på, at der ikke er tale om en politiansat, da Politiklagemyndigheden i så fald skulle ind over sagen.

Ud over den ansatte i Rigspolitiet og de ansatte i Region Sjælland er to personer med tilknytning til to it-leverandører blevet anholdt i sagen.

- Efter dagens aktion står politikredsen over for en stor efterforskningsmæssig opgave, og sagen har en meget høj prioritet, siger politidirektør Lene Frank.

Sigtelserne i sagen er rejst efter straffelovens paragraf 122 og 144, som drejer sig om henholdsvis at yde og modtage bestikkelse inden for det offentlige.

Ifølge netavisen Computerworld har politiet i dag også ransaget it-virksomheden Atea's kontor i Ballerup. Avisen kobler ransagningen med anholdelserne i Region Sjælland.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce