Børsting hilser arg modstander velkommen i regering

Politik

28/06/2015 18:05

Nick Allentoft

Trods store uenigheder har LO-formand stor tillid til ny minister, der i 10 år har været hans modpart.

Der var ikke mange udenforstående, om nogen overhovedet, der havde forudset, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ville hente Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jørn Neergaard Larsen, ind som ny beskæftigelsesminister.

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Heller ikke LO's formand, Harald Børsting, havde set det komme.

Børsting kender Neergaard Larsen særdeles godt, da de to har forhandlet over for hinanden i 10 år, og på den baggrund tager han positivt imod udnævnelsen, til trods for, at den nu tidligere arbejdsgiver-frontfigur og fagforeningslederen er yderst uenige om mange ting.

- Det er jo en mand, der om nogen kender og forstår den danske model. Jeg har haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med ham, og det håber jeg da, at jeg fortsat kan have i hans nye funktion, siger Harald Børsting. 

I valgkampens løb har Venstre blandt andet benyttet sig af tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, når partiet skulle dokumentere en af dets centrale pointer, at det for nogle kontanthjælpsmodtagere ikke kan betale sig at arbejde.

Den konklusion er Harald Børsting helt uenig i.

- Det er ingen hemmelighed, at Dansk Arbejdsgiverforening har kørt en meget højt profileret kampagne over for først og fremmest kontanthjælpsmodtagere, hvorimod jeg ikke tror, at den samme nidkærhed gælder i forhold til dagpengemodtagere, siger han.

- Men det er jo Venstres politik. Den er jeg dybt uenig i, og den kommer jeg til at skændes med dem om, men det er deres politik.

- De tror, at de kan sulte folk i gang, og den filosofi har jeg aldrig troet på, lyder det fra LO-formanden.

Trods de store meningsforskelle ser han dog meget positivt på muligheden for at forhandle med den nye minister.

- Han er meget ligetil og en person, man kan stole på, og som står ved det han siger, lyder Børstings karakteristik af den nye beskæftigelsesminister. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce