Borgmester Kim Valentin har på et års tid formøblet sit flertal.
Borgmester Kim Valentin har på et års tid formøblet sit flertal.

Borgerligt flertal smuldrer i nordsjællandsk kommune

Politik

07/3/15 9:56

Nick Allentoft

Flertallet bag borgmester Kim Valentin er væk. Endnu et medlem af byrådet for Venstre vender Valentin ryggen.

Venstre, der sidder på borgmesterposten i Gribskov Kommune, har mistet grebet om flertallet i byrådet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Torsdag aften besluttede Betina Sølver, der blev valgt ind i kommunalbestyrelsen for Venstre, nemlig at skifte side til Socialdemokraterne.

Det betyder, at borgmester Kim Valentin (V) nu kun har støtte fra 10 ud af 23 pladser. Han har opbakningen fra otte Venstre-byrødder og to fra Dansk Folkeparti.

Betina Sølver er det andet Venstre-medlem, som har skiftet parti i de 14 måneder, Kim Valentin har været borgmester i Gribskov Kommune, hvor byerne Helsinge, Gilleleje og Græsted ligger.

Socialdemokraternes gruppeformand Bo Jul Nielsen siger, at partiet endnu ikke har taget beslutning om, hvorvidt de vil forsøge at ændre konstitueringen i byrådet.

- Det er noget, vi vil drøfte internt i gruppen, og det har vi ikke gjort endnu. Det er forholdsvis nyt, så det er ikke det første, vi tænker på at lave om på hele molevitten, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester Kim Valentin afviser, at endnu et frafald fra Venstre får betydning.

- Vi har ikke nogen blokpolitik i Gribskov Byråd. Vi har et levende flertal - og det flytter sig fra sag til sag, siger han til avisen.

I september skiftede Trine Egetved fra Venstre til De Konservative. Allerede dengang mistede Venstre og Dansk Folkeparti det absolutte flertal.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.