Efter kritik af Aalbæk: Zentropa forbyder numseklask

Ledelse

10/11/17 6:30

Nick Allentoft

- Jeg begræder Zentropas beslutning. Men som tidligere leder anerkender jeg ledelsens ret til at lave retningslinjer, siger Aalbæk.

Fredag skrev Zentropa i en pressemeddelelse, at filmselskabets ledelse er nået til enighed med Peter Aalbæk om, at klask i numsen ikke længere skal foregå hos Zentropa.

Beslutningen er truffet, efter det er kommet frem, at når elever i produktionsselskabet Zentropa begår fejl, kan de typisk vælge mellem at muge ud på Peter Aalbæks gård eller få smæk.

Hovedpersonen selv er dog ikke enig i beslutningen.

- Jeg begræder Zentropas beslutning. Men som tidligere leder anerkender jeg ledelsens ret til at lave retningslinjer, siger han.

Det er især de yngre elever på Zentropa, de såkaldte "småtter", der har fået klask i numsen, når de har lavet en fejl.

- Det føles grænseoverskridende i begyndelsen, men de fleste vænner sig til det med tiden. Og til sidst, når man har arbejdet på Zentropa i nogen tid, fortæller man sine nye kolleger, at det er helt normalt, har en "småtte" tidligere sagt til Information.

I pressemeddelelsen skriver Zentropa, at man ikke ønsker at krænke nogen, og at de opfordrer medarbejdere, der har oplevet noget ubehageligt på Zentropa, til at fortælle ledelsen om det.

- Vi vil gerne invitere til en dialog om, hvordan vi kan blive bedre, eller hvis det er sket, hvordan vi kunne have taget bedre ansvar i den pågældende situation. Vi har alle et ansvar, og det vil vi være mere tydelige omkring, skriver filmselskabet.

De nye retningslinjer giver, ifølge Peter Aalbæk selv, ham to valgmuligheder.

- Jeg må tage det til efterretning, og så må jeg vælge enten at pakke penalhuset og forlade matriklen, eller at affinde mig med tingenes tilstand, siger Peter Aalbæk Jensen.

Spørgsmål: Har du besluttet dig for, hvad du gør?

- Nej, det har jeg ikke besluttet mig for, siger han.

Se også fantastisk interview med Peter Aalbæk på DR2 Dagen

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce