Erhvervsfolk står i kø for at hjælpe skoletrætte unge i gang

Velfærd

22/12/2014 10:05

Suleman Haider

De har svært ved at finde vej i uddannelsessystemet, når folkeskolen er afsluttet, og selv om de skoletrætte unge får tilbudt uddannelse og diverse forskellige praktikophold, så kan der nogle gange være behov for alternative metoder for at få unge i gang.

Derfor har Skanderborg Kommune bedt lokale erhvervsledere om at være mentorer for en række unge, som har mistet modet til at søge job og tage sig en uddannelse. Det fortæller DR Østjylland.

- Jeg har været meget skoletræt og doven, siger Jonas Bent Olsen.

Han er en af de 15 unge, der har fået en mentor, og han er ikke i tvivl om, hvor hans mentor kan gøre gavn.

- Jeg tror, at han kan gavne på rigtig mange måder, alene fordi han har mange kontakter. Han har et større netværk med folk, som kan hjælpe - også på en anden måde end kommunens kontaktpersoner.

Det er salgschef i NCC, Lars Sørensen, som har sagt ja til at støtte Jonas, og han er målrettet i sine planer for Jonas.

- Vi skal have sat et mål, og det skal så splittes op i forskellige delmål, siger Lars Sørensen.

Han har fuld opbakning fra sin arbejdsplads til at yde en social frivillig indsats og til at bruge sit netværk for Jonas skyld.

- Hvis Jonas siger, at han gerne vil til forsvaret, så forsøger vi det. Vil Jonas prøve noget andet, så har jeg nok også en i mit netværk, som kan hjælpe dér, siger Lars Sørensen. Han bruger sine evner som salgschef i NCC, når han skal banke døre ind for Jonas.

- Når folk hører, at man arbejder frivilligt for et ungt menneske, så er der stor velvilje, siger Lars Sørensen.

Interessen for at være mentor for de unge har været så stor blandt erhvervsfolkene, at der nu er en venteliste af erhvervsfolk, som har stillet sig til rådighed for at hjælpe de unge.

- Bare et par dage efter, at vi oprettede netværket havde vi omkring 20 rigtig gode erhvervsfolk her i Skanderborg, som gav håndslag på, at de godt ville være med til at hjælpe os som kommune og til at hjælpe de unge mennesker med at komme videre, siger projektleder i Skanderborg Kommune, Michael Hauge Frænde.

Han forventer at nye mentorforløb vil gå i gang i det nye år.

Mest Læste

Annonce