Forsorgshjem melder alt optaget

Velfærd

24/2/15 7:01

Nick Allentoft

Der er pres på de danske forsorgshjem. Det fortæller DR Midt & Vest.

Flere steder står hjemløse på venteliste, og blandt andet i Thisted, Herning og Viborg er personalet nødt til at afvise folk. Der er ikke plads.

- Og det er ikke let at hjælpe de hjemløse videre, når andre forsorgshjem også er fyldt op, siger teamkoordinator Vivi Ponell fra forsorgshjemmet Vibohøj i Viborg til DR Midt & Vest.

En rundringning viser, at beboerne på forsorgshjemmene generelt bliver yngre og kæmper med mere komplekse problemer.

- De har problemer, som kan virke voldsommere. Vi taler om unge med problemer af psykisk karakter og med misbrug, som bestemt ikke kun er alkohol, konstaterer Vivi Ponell over for radioen.

En tidligere hjemløs, Bruno Thomsen fra Holstebro, siger, at en plads på forsorgshjem vendte hans liv.

- Det gjorde faktisk alt. Så havde man lige pludselig en base, fortæller Bruno Thomsen til DR Midt & Vest. Han er i dag lokalformand for de hjemløses landsorganisation, SAND.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.