Gladsaxe-borgmester træder tilbage ved kommunalvalg

Politik

01/02/2017 09:03

Nick Allentoft

Efter 15 år med borgmesterkæden hængende om halsen siger Karin Søjberg Holst stop ved næste valg i 2017.

Der bliver en tom borgmesterstol at kæmpe om i Gladsaxe ved kommunalvalget 21. november i år. Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst (S), genopstiller nemlig ikke. Det skriver Gladsaxe Bladet. 

Ifølge avisen har borgmesteren overbragt nyheden til sine partifæller i kredsens organisation og vælgerforeningens formand i et brev.

- Hermed vil jeg gerne meddele, at jeg ikke genopstiller som borgmester ved valget i 2017. Det har ikke været nogen nem beslutning, for det har været og er stadig et arbejde, som jeg brænder for, skriver hun ifølge avisen i brevet.

- Vi har nået store resultater sammen. Men nu er tiden kommet til at træffe beslutningen om ikke at genopstille, står der videre.

Karin Søjberg Holst overtog pladsen som borgmester i 2002, da hendes forgænger døde af en hjertetilfælde. Forud havde hun 24 års erfaring som menigt byrådsmedlem i Gladsaxe.

Nyheden om hendes afgang kommer, kort før hun fylder 72 år onsdag.

Selv om hun i brevet lægger op til en demokratisk afstemning, om hvem hendes afløser som borgmesterkandidat skal være, har hun selv en favorit.

Hun peger på Trine Græse (S), der er gruppeformand for partiets medlemmer af Gladsaxe Byråd.

I sin tid som borgmester har hun blandt andet sat sig i spidsen for de 11 kommuner, der er involveret i projektet om en københavnsk letbane.

Sidste år modtog den nu afgående borgmester ridderkorset af 1. grad af Dannebrogordenen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce