Huspriserne steg i 40 kommuner i oktober

Infrastruktur

07/11/14 7:32

Nick Allentoft

VIDEO: Huse blev dyrere i 40 ud af landets 98 kommuner i oktober. Priserne i Region Hovedstaden steg mest. Se gennemgang på video.

Det blev en lille smule dyrere at købe hus i oktober i forhold til måneden før. I snit steg priserne med 0,2 procent - men det er kun i 40 af landets 98 kommuner, at salgsprisen steg.

I forhold til oktober sidste år, er huspriserne steget med 2,4 procent, viser Boligsidens Markedsindeks.

I Region Hovedstaden steg salgspriserne med 0,8 procent, og i Region Syddanmark og Region Sjælland steg salgspriserne i oktober med 0,7 og 0,6 procent.

I den anden ende ligger Nord- og Midtjylland. Her faldt priserne på et hus med henholdsvis 1,2 og 0,8 procent i oktober, viser markedsindekset.

- Trods svingende prisudvikling i de forskellige landsdele er der en klar tendens til, at der bliver handlet flere boliger i år end årene før. I 2014 er der indtil videre blevet solgt markant flere boliger, siger Birgit Daetz, der er kommunikationschef for Boligsiden.

- Samtidig er antallet af handler især steget i de kommuner, hvor priserne er faldet. Så faldende priser er ikke lig med et boligmarked, der er gået i stå, siger hun i en pressemeddelelse.

Salgsprisen på ejerlejligheder faldt til gengæld i oktober med 0,4 procent. Og selv om priserne stadig ligger 5,5 procent over niveauet i oktober 2013, og kurven generelt peger opad, er der begyndt at komme større udsving på månedsbasis, hvor priserne henholdsvis stiger og falder.

- Villaerne har de seneste år vist sig at være et sikkert, langsigtet aktiv. Og selvom en lille stigning på 0,2 procent ikke er ret meget, understreger det, at huspriserne ligger utrolig stabilt og den seneste måned med en lille pil opad, siger Birgit Daetz.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.