Job-ordning for seniorer kostede milliardbeløb

Velfærd

16/06/2015 14:59

Suleman Haider

Seniorjobordningen kostede sidste år 1,3 milliard kroner i løn til de 3.855 ansatte i kommunerne, der brugte deres ret til at få et seniorjob.

Det viser en særanalyse, som Analysefirmaet Analyze! har foretaget for Avisen.dk.

Men trods den pænt store udgift, mener arbejdsmarkedsordfører for SF Eigil Andersen, at pengene er givet godt ud. 

- Seniorjob er lavet for at redde nogle mennesker fra at ende deres arbejdsliv på en ulykkelig måde helt uden indtægt. De har slidt og slæbt i årtier for det danske samfund, så det vil være urimeligt, hvis de bare ryger ud, siger han til Avisen.dk.

Seniorjobberne fungerer som en ekstra hånd på arbejdspladsen. Nogle arbejder som landsbypedel, andre hjælper børnehavebørn, der skifter institution og nogle fungerer som turistguide på segways. 

Men det er ikke alle politiske partier, der bakker op om ordningen.

I Liberal Alliance mener arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen ikke, at man skal kunne kræve at få et job, bare fordi man har en bestemt alder. 

- Det er en skrøne at fremstille ældre som en specielt svag gruppe på arbejdsmarkedet, det holder simpelthen ikke. Der findes ikke en gruppe på arbejdsmarkedet, hvor beskæftigelsen stiger så meget som for de 55– 60 årige, siger Joachim B. Olsen.

Per H. Jensen er professor på Aalborg Universitet og har forsket i tilbagetrækningsalder. Han peger på, at ældre faktisk er en mere udsat gruppe på arbejdsmarkedet.

- Risikoen for ledighed er ikke væsentligt større for ældre på arbejdsmarkedet. Men bliver man først arbejdsløs, er det meget meget vanskeligt at komme tilbage i lønnet arbejde. Der er stor risiko for at ende i langtidsledighed, siger han til Avisen.dk

 

 

Mest Læste

Annonce