Der går en rum tid endnu, før nyt IT-system tikker op på skærmen hos landets jobcentre.

KMD's system til jobcentre bliver forsinket mindst et år

Infrastruktur

08/03/2017 09:51

Nick Allentoft

Virksomheden udskyder implementeringen af systemet Momentum til udgangen af første halvår af 2018. Tidligst.

It-leverandøren KMD's implementering af et nyt jobcentersystem skulle være klar til brug medio 2017. Men nu er det blevet forsinket, skriver it-mediet Version 2.

Det fremgår af en intern mail fra et af de omfattede jobcentre, som Version 2 har set. 

I stedet håber man nu, at systemet, der hedder Momentum, vil være rullet ud til de 60 involverede kommuner ved udgangen af første halvår af 2018. 

Systemet skal ifølge KMD "understøtte alle facetter af et jobcenters arbejde". 

I forvejen er KMD mere end 15 måneder forsinket med de såkaldte støttesystemer, som udvikles til landets kommuner. 

Gladsaxe Kommune er pilotkommune, som skal hjælpe med at teste det nye Momentum-system, inden det bliver sendt ud i hele landet. 

Rasmus Bækgaard, leder af Administration og Digitalisering i kommunen, siger, at samarbejdet mellem kommunen og KMD - trods forsinkelsen - har fungeret godt. 

- Det er klart, at det er brandærgerligt, at det ikke er klart som oprindeligt forventet. Men det er også værd at huske, at det er meget komplekst, og set i det lys har samarbejdet med KMD været fint, siger han til Version 2. 

Hos KMD understreger man, at der er en god grund til forsinkelsen. 

Ifølge Eksil Thygesen, Business Line Director ved KMD, var det samarbejdet med kunderne, som gjorde, at man i sidste ende valgte at udskyde implementeringen af systemet til jobcentrene. 

- Når man udvikler på den her måde, har man en konstant reprioritering med kunderne. Det billede, som vi har handlet på, tegnede sig først i februar måned, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce