Minister afviser indgreb her og nu i realkreditsektoren

Politik

04/03/2016 13:40

Nick Allentoft

Erhvervsministeren vil høre eksperterne først, før han ændrer i lovgivningen om realkreditsystemet.

De boligejere og Totalkredit-kunder, der havde håbet på erhvervsminister Troels Lund Poulsens (V) hjælp til at slippe for højere bidragssatser 1. juli, bliver skuffede.

Ministeren har efter at have drøftet bidragssatserne med de øvrige partier i bankpakkeforliget besluttet at nedsætte en ekspertgruppe.

Og først når ekspertgruppen er færdig med sit arbejde til efteråret, vil han tage stilling til, om lovgivningen på området skal ændres.

- Jeg forsøger at omfavne bekymringen hos boligejerne og er også villig til at gå hele vejen for at sikre realkreditsystemet, men jeg vil gerne kende konsekvenserne af en eventuel ny lovgivning først.

- Derfor udelukker jeg heller ikke noget på forhånd, men hvis jeg mente, at det var nødvendigt med et indgreb her og nu, så havde jeg gjort det, siger Troels Lund Poulsen.

Han vil ikke forholde sig til, om Totalkredits bidragsstigninger er rimelige ud fra de nuværende kapitalkrav, men han deler Nykredit-koncernens bekymring for fremtidige krav.

- Jeg vurderer også, at der kommer yderligere regulering fremover. Men jeg kæmper for, at det bliver så lidt som muligt, så det ikke kommer til at ramme den danske realkreditsektor unødvendigt, siger han.

Foruden at nedsætte en ekspertgruppe og arbejde for lempede EU-kapitalkrav vil erhvervsministeren bede konkurrencemyndighederne om at belyse konkurrencesituationen i realkreditsektoren.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce