Minister retter ind efter ombudsmandens kritik om asylbørn

Politik

01/02/2016 11:37

Nick Allentoft

Efter kritik fra ombudsmanden, ændrer Udlændingestyrelsen deres vejledning om ret til familiesammenføring.

Nu bliver uledsagede flygtningebørn bedre vejledt i deres ret til at blive familiesammenført.

Det fremgår af et svar til Folketingets Ombudsmand fra Udlændingestyrelsen og Udenrigsministeriet, skriver DR Nyheder. 

Der sker, efter at ombudsmanden vil have Udlændingestyrelsen til at forklare, hvorfor styrelsen ikke oplyser børnene om deres ret til at få fremskyndet en eventuel familiesammenføring.

I brevet til ombudsmanden, skriver udlændingeminister Inger Støjberg (V), at hun ikke finder grundlag for at antage, at der skulle være givet forkert vejledning, men at hun nu vil ændre vejledningen. 

- Jeg har dog noteret mig, at Udlændingestyrelsen vil præcisere vejledningen om familiesammenføring, som gives til personer, der meddeles opholdstilladelse efter udlændingelovens paragraf syv styk tre.

- I den anledning finder jeg, at det vil være rigtigst også at præcisere den vejledning, der gives til mindreårige uledsagede børn, der meddeles opholdstilladelse i Danmark, således at muligheden for familiesammenføring med forældre og mindreårige søskende efter paragraf ni c, styk. 1, også inden for det første år, omtales udtrykkeligt.

Danmark har det seneste år modtaget et rekordstort antal uledsagede flygtningebørn. Alene i de første 11 måneder af 2015 søgte 1700 mindreårige om asyl. 

Og de har altså, modsat voksne asylansøgere, ret til i kraft af FN's Børnekonvention hurtigt at blive familiesammenført, men den oplysning har de indtil videre ikke fået af de danske myndigheder.

Ny lyder den nye lovtekst således: 

- Du har fået midlertidig beskyttelsesstatus. Din familie kan derfor som udgangspunkt tidligst få familiesammenføring, hvis din midlertidige opholdstilladelse forlænges efter 3 års ophold. Din familie vil dog i visse tilfælde have mulighed for at få opholdstilladelse i Danmark inden for de første 3 år.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce