Foto: Danske Regioner
Foto: Danske Regioner

Nordjysk regionspolitiker forlader Socialdemokratiet

Politik

09/1/18 8:28

Nick Allentoft

Der er forskellige forklaringer på, hvorfor S-politiker, der var sit partis næststørste stemmesluger, går.

Den nordjyske regionspolitiker Thomas Hav forlader sit parti, Socialdemokratiet, skriver Nordjyske. Han bliver i stedet løsgænger i regionsrådet.

Ifølge avisen sker det efter et møde i den socialdemokratiske gruppe i regionsrådet, hvor Hav skulle være blevet opfordret til at trække sig.

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Socialdemokratiets gruppeformand i regionsrådet, Mogens Nørgård, forklarer til Nordjyske, at Thomas Hav i en debat på nettet har overtrådt en grænse for, hvad man kan tillade sig som folkevalgt politiker.

Ifølge Nordjyske drejer det sig om en sag, hvor Hav har debatteret med et kvindeligt partimedlem fra et andet sted i landet, blandt andet om kandidater til Europa-Parlamentet.

- Hun følte sig nedgjort af hans ord, og det har vi taget seriøst, siger gruppeformanden til Nordjyske.

Hav selv bestrider dog over for Nordjyske den udlægning. 

Hans farvel til S skyldes skuffelse over de poster, han er blevet tildelt, da partiet skulle fordele udvalgsposter efter regionsvalget i november, lyder hans egen forklaring.

- Med de tilkendegivelser, som vælgerne gav mig 21. november, havde jeg håbet på at få det, man i fodboldsproget kalder en angriberrolle frem for en plads i forsvaret, siger Thomas Hav til Nordjyske. 

Thomas Hav fik 3887 personlige stemmer ved regionsrådsvalget. Dermed var det kun regionsrådsformand Ulla Astman (S), der tiltrak flere vælgere til liste A.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.