"Hensigten er at styrke det faglige og økonomiske udgangspunktet for driften af Sygehus Thy-Mors," siger regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman (S).

Nordjyske sygehuse slås sammen efter lægeskandale

Ledelse

28/05/2015 15:04

Mikkel Sarka

To nordjyske sygehuse lukker og lægges sammen med andre for at øge effektiviteten og spare penge.

Et flertal i Region Nordjylland har indgået en endelig aftale om at lukke to nordjyske sygehuse i Dronninglund og på Mors. Funktionerne samles andre steder.

Beslutningen om at samle sygehusene er fremskyndet, efter en lægeskandale blev afsløret på Thy-Mors-sygehuset.

- Hensigten er at styrke det faglige og økonomiske udgangspunktet for driften af Sygehus Thy-Mors, siger regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman (S) i en pressemeddelelse.

Tidligere på året afslørede DR, at en ukvalificeret læge trods flere advarsler i årevis fik lov at operere patienter med fejlbehandlinger og skader til følge for patienterne.

          Læs mere om offentlig ledelse på vores tema-side her

Ydermere kom det også frem, at det generelle personale på sygehus Thy-Mors følte sig så presset af overbelægning, at de selv mente, at sygehuset ikke var patientsikkert.

Det er disse historier, der har fået regionsrådet til at fremskynde beslutningen om en ny struktur.

- Regionen står over for en række udfordringer på sundhedsområdet, heriblandt en stram økonomi, en vækst i efterspørgslen efter sundhedsydelser samt øgede krav til effektivitet og produktivitet, siger regionsrådsformanden og fortsætter: 

- Derfor er der brug for, at vi tilretter strukturen og opnår den forudsatte strukturbesparelse på 10 millioner kroner i 2015 og 40 millioner kroner i de kommende år, siger Ulla Astman.

Mens sygehusfunktionerne på Mors ryger til Thisted, skal funktionerne i Dronninglund spredes ud på et bredere udsnit af sygehuse.

Aftalen er indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Radikale Venstre.

Mest Læste

Annonce