Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

17/12/14 8:28

Suleman Haider

​Danske fiskere må fange mere i 2015, R-leder: Syriske flygtninge bliver i Danmark i årevis, Politi: Rigmand har intet med menneskehandel at gøre, DI om russisk økonomikaos: Det kunne være værre, Garvede røvere fik intet ud af at anke hårde straffe, Ulykke ved Aalestrup koster 80-årig mand livet, Sosu-uddannelse går rent ind hos nydanskere, Regeringen dropper lov om børnecheck

Danske fiskere må fange mere i 2015

BRUXELLES: Danske fiskere får lov at fange flere fisk i 2015. Kvoterne for næste år faldt tirsdag aften faldet på plads efter intense forhandlinger mellem EU's fiskeriministre og EU-Kommissionen, oplyste fødevareminister Dan Jørgensen (S). - Vi har landet en aftale, der er bæredygtig for både miljøet og de danske fiskere, sagde han. Fiskerne i Nordsøen får højere kvoter på brisling - hele 62 procent - og på sperling, torsk, rejer, rødspætter og jomfruhummer, mens der bliver flere torsk og jomfruhummere til fiskere i Skagerrak.

R-leder: Syriske flygtninge bliver i Danmark i årevis

KØBENHAVN: De syriske flygtninge, der kommer til Danmark i øjeblikket, kan ende med at blive her i mange år. Derfor er der behov for at se realiteterne i øjnene og glemme al snak om, at syrerne er her i en kort periode. Sådan lyder meldingen fra den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, der i disse dage nærstuderer krigens konsekvenser på en rejse i Mellemøsten, skriver Politiken. - Det samlede billede er, at der ikke er udsigt til, at de her mennesker kan vende hjem til Syrien. Vi er nødt til at planlægge efter, at det sagtens kan være i årevis. 
 

Politi: Rigmand har intet med menneskehandel at gøre

KØBENHAVN: Nordsjællands Politi har droppet sigtelsen mod rigmanden Karsten Ree i en sag, der drejer sig om menneskehandel. - Vi har opgivet at rejse sag. Der er ikke noget menneskehandel i det, sagde anklager Bente Schnack tirsdag til BT. Karsten Ree blev i august sigtet for flere ting, men fortalte selv, at hovedanklagen var, at han skulle have handlet med et menneske for over et år siden. - Ud over en masse punkter, som jeg bliver beskyldt for at have gjort, så er anklagepunktet alene - som jeg har forstået det - menneskehandel, sagde han dengang til tv2.dk.

DI om russisk økonomikaos: Det kunne være værre

KØBENHAVN: Dansk Industri (DI) mener, at de voldsomme problemer i russisk økonomi kunne have været værre for danske virksomheder end tilfældet. De danske eksporttal er ikke ramt så slemt, som man kunne have frygtet. - Jeg synes ikke, at eksporttallene er så alarmerende, som vi kunne have frygtet. Tallene de sidste tre måneder, sammenlignet med samme periode sidste år, er nemlig kun faldet med 30 procent. - Det kunne have været meget værre, da fødevarebranchen jo er helt forsvundet på grund af boykotten af danske varer. Men lige nu ser de andre brancher ikke ud til at være ramt særlig hårdt, siger Peter Thagesen, underdirektør i DI. 

Garvede røvere fik intet ud af at anke hårde straffe

AARHUS: To af tre mænd, der var tiltalt for tyveri af hurtige og store såkaldte muskelbiler samt røverier og forsøg derpå, fik intet ud af at anke deres domme til landsretten. I sidste uge fandt Vestre Landsret dem skyldige, ligesom byretten i sin tid gjorde. Tirsdag blev straffene så udmålt. Vestre Landsret idømte 36-årige David Kronborg Leth seks års fængsel, mens 39-årige Allan Benedicht Hansen fik fem og et halvt års fængsel - nøjagtigt som i byretten. Til gengæld blev 36-årige Johnny Louis Namubiru Conrad frifundet for et af de forhold, han blev dømt for i byretten. Det var et røveriforsøg i en bank. Hans straf blev nedsat med et år til to og et halvt års fængsel. 

 

Ulykke ved Aalestrup koster 80-årig mand livet 

AALBORG: En alvorlig trafikulykke i Himmerland kostede tirsdag eftermiddag kostet en 80-årig mand livet, oplyser politiet. Ulykken skete på Boldrupvej i Thorup ved Aalestrup. - Den 80-årige kommer kørende med sin søn som passager, da de kører frontalt sammen med en anden bil. Den bliver ført af en kvinde, som er alene i bilen, sagde vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi til Ritzau. Sønnen til den 80-årige og den kvindelige fører af den anden bil blev bragt til sygehuset, men skulle være udenfor livsfare. 

 

Sosu-uddannelse går rent ind hos nydanskere

KØBENHAVN: For mange personer med udenlandsk baggrund er Sosu-uddannelsen en vej ind på det danske arbejdsmarked. - Jeg synes, at uddannelsen er en god måde at blive integreret på, siger Mun Ntoh Kang til Fagbladet FOA. Hun kom til Danmark fra Cameroun for tre år siden og går på social- og sundhedsskolen i Herlev. Her er der elever fra fire kontinenter i hendes klasse. Selve det at uddanne sig er dog ingen garanti for at få job inden for faget, når man er indvandrer eller efterkommer. 21,4 procent af FOA's medlemmer med indvandrer- eller efterkommer baggrund fra ikke-vestlige lande er berørt af ledighed.

 

Regeringen dropper lov om børnecheck 

KØBENHAVN: Regeringen har opgivet at få et flertal bag et lovforslag om at ændre børnechecken, så den er i overensstemmelse med EU-retten. Det oplyser skatteminister Benny Engelbrecht (S) i et brev til Folketinget ifølge netavisen Altinget. Børnechecken skabte debat op til valget til Europaparlamentet i foråret, da det kom frem, at regeringen havde givet besked til Udbetaling Danmark om at administrere efter EU-retten, uden den danske lov var blevet justeret. I den danske lov er der et optjeningskrav, som skal opfyldes, inden man kan få udbetalt børnepenge. Men det krav er ifølge EU-Kommissionen og regeringen i strid med EU's regler. 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce