Jens Rohde er i spil som afløser for Søren Pape på borgmesterposten i Viborg.

Pape går i september - Jens Rohde i spil som ny borgmester i Viborg

Politik

11/08/2014 13:34

Nick Allentoft

De Konservatives ny leder, Søren Pape Poulsen, stopper som borgmester om tre uger, men bliver boende i byen. Venstres Jens Rohde er pludselig kommet i spil som ny borgmester i Viborg efter Søren Pape Poulsens afgang.

Onsdag 3. september har Søren Pape Poulsen (K) sidste arbejdsdag som Viborgs borgmester og byrådsmedlem.

Det oplyser Viborg Kommune på sin hjemmeside.

Søren Pape Poulsen afløste i sidste uge Lars Barfoed som De Konservatives ny leder. Han blev straks godkendt af folketingsgruppen og vælges som partiformand ved De Konservatives landsråd 27.-28. september i København.

- Det er mere end et fuldtidsarbejde at være borgmester i Viborg, og det er det også at være politisk leder af et parti, derfor træder jeg ud af lokalpolitik, så snart jeg kan komme til det, og det bliver altså den 3. september, siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse:

- Det er det bedste for Viborg, Det Konservative Folkeparti og mig.

Selv om Søren Pape Poulsen allerede er begyndt sit ny arbejde på Christiansborg og torsdag holder pressemøde ved folketingsgruppens sommergruppemøde i DI's konferencecenter Gl. Vindinge ved Nyborg, prøver han at passe arbejdet som Viborgs borgmester.

- Det er vigtigt for mig at fastslå, at jeg indtil den 3. september selvfølgelig passer mine opgaver i videst muligt omfang som borgmester i Viborg Kommune, som har været et fantastisk arbejde. Jeg vil afslutte mit arbejde her på en ordentlig måde, siger Søren Pape Poulsen.

- Jeg vil ikke blande mig i, hvem der bliver min efterfølger, det er ikke min opgave, siger Søren Pape Poulsen til opgøret om borgmesterposten i Viborg.

Her har Venstres EU-parlamentariker Jens Rohde meldt sig som kandidat til at afløse Pape, og det samme har Socialdemokratiets 2. viceborgmester Per Møller Jensen.

Søren Pape Poulsen bliver boende i Viborg, skønt han stopper som borgmester og byrådsmedlem.

Jens Rohde bragt i spil

Han var en af de højest råbende i koret, der krævede partiformand Lars Løkke Rasmussens afgang før sommerferien som følge af endnu en bilagssag. 

Og han røg som Venstres spidskandidat til Europaparlamentet på grund af en kronik i Berlingske i 2012, hvor han talte varmt for et fælles forsvar i EU, hvilket baglandet i partiet ikke var begejstret for. 

I 2007 blev han fyret som direktør for TV2 Radio, fordi der var tvivl om, hvorvidt han havde blandet sig i dansk politik. 

Jens Rohde er kendt for at sige, hvad han mener, selvom det flere gange har skabt problemer for ham. 

Nu kan den 44-årige Jens Rohde måske snart sætte sig i borgmesterstolen i Viborg 25 år efter, at han blev student fra Viborg Katedralskole. 

Muligheden er opstået, da domkirkebyens nuværende borgmester Søren Pape Poulsen har meldt sin afgang, da han skal være ny formand for De Konservative. 

Jens Rohde blev ved kommunalvalget i 2013 valgt ind i Viborg Byråd for anden gang. Han var tidligere valgt ind i byrådet i perioden 2001-2005.

Den post bestred han sideløbende med sit job i Folketinget, hvor han samlet sad otte år i perioden 1998-2006. De sidste fem år som politisk ordfører for Venstre. 

Jens Rohde stoppede i Folketinget ved udgangen af 2006 for at blive direktør på TV2 Radio. 

Han blev dog fyret allerede det første år, fordi han havde medvirket i en artikel i Ekstra Bladet, hvori det hed, at Henrik Sass Larsen (S) havde givet fortrolige oplysninger til Venstre under valgkampen i 2005. 

Efterfølgende gik Jens Rohde atter ind i politik, men denne gang uden for landets grænser. 

Siden 2009 har han været medlem af Europaparlamentet for Venstre. Han fik også genvalg i ved valget i maj i år med 48.882 personlige stemmer. 

Jens Rohde har dog meddelt, at han trækker sig fra jobbet i Bruxelles, hvis han kan samle et flertal i Viborg Byråd, der vil pege på ham som borgmester.

Jens Rohde er bosat i Viborg sammen med sin kone Katrine og sine tre børn. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce