Politi når bødemål trods terrorbyrde

Ledelse

02/8/15 3:45

Nick Allentoft

Trods flere opgaver efter terrorangrebet når Københavns Politi sit mål for færdselsbøder. På Sydsjælland medfører udlån af folk færre bøder for ulovlig kørsel.

Københavns Politi er på trods af et væld af ekstraopgaver efter skudattentaterne i hovedstaden godt med, når det kommer til at notere borgere for færdselsforseelser.

På årets første seks måneder har Københavns Politi rejst 14.097 sigtelser for at køre over for rødt eller overhale indenom.

Ved udgangen af året skal hovedstadens politi ifølge sit måltal have fanget trafiksyndere 29.350 gange. Og dermed er ordensmagten i København nået cirka halvvejs på et halvt år.

Men det er ikke mærkeligt, at politiet har så godt et øje på trafikken, selv om man har måttet trække på betjente fra andre politikredse for at klare alle opgaver efter terrorangrebet 14.-15. februar, da den 22-årige dansk-palæstinenser Omar El-Hussein dræbte to civile og sårede seks betjente.

Det mener politidirektør Thorkild Fogde i Københavns Politi. 

- Forklaringen er, at vi har rigtig meget kørende politi i byen som følge af sikkerhedssituationen. Og når der ikke sker noget, så er færdselssager jo lige netop sådan nogle, som de kan skrive. Så vi slår faktisk to fluer med et smæk, siger han. 

Politidirektøren mener, at hvis ikke de to opgaver kunne kombineres, ville det give god mening at nedjustere på trafikområdet til fordel for sikkerhedsopgaverne. 

I København har politiet ifølge Thorkild Fogde da også droslet ned på indsatsen med den automatiske trafikkontrol, ATK. 

Alle kredse har et mål for, hvor mange sigtelser man skal rejse på trafikområdet. Men ifølge politidirektøren er måltallene ikke støbt i beton og kan diskuteres med Rigspolitiet. 

- Hvis vi vurderer, at den operative virkelighed har ændret sig på en sådan måde, at det giver mere mening at bruge ressourcerne på trygheds- og sikkerhedsarbejde end på færdselsarbejde, så gør vi det, lyder det.

Efter skudattentaterne i København har blandt andre Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi afgivet betjente til hovedstaden.

Og det er ifølge politiinspektør i kredsen Steen Nørskov en af årsagerne til, at den sydsjællandske kreds ligger lidt under målet for, hvor mange bøder der skal udskrives på færdselsområdet.

- Det er dog min aktuelle vurdering, at politikredsen kan indhente det i løbet af andet halvår, siger Nørskov, som er linjechef for beredskabet.

Beredskabet i kredsen har udskrevet bøder samtidig med de daglige opgaver, mens folk fra blandt andet færdselsafdelingen har været i København. Derfor er man ifølge Steen Nørskov ikke så meget bagud, at det ikke kan reddes. De præcise tal kan ikke oplyses.

Politiet har på grund af terrorangrebet oparbejdet en overarbejdspukkel på 400.000 timer fra januar til slut maj.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce