Pusher Street: "We are closed"

Social

22/5/18 10:26

Freja Eriksen

Pusher Street på Christiania er tirsdag spærret for offentligheden. Christiania har endnu ikke meldt noget ud.

Duften af hash hænger stadig i gaderne på Christiania, og fristaden ligner sig selv. Når man nærmer sig Pusher Street, hvor hashhandlen på Christiania primært foregår, kan man se, at det ikke er en helt almindelig tirsdag.

I stedet for boder, hvor man kan købe hash, bliver man mødt af et to meter højt sort hegn ved en af indgangene til gaden.

Foran hegnet sidder en gruppe mænd, som fortæller, at gaden er lukket.

Man kan komme ind til Pusher Street hen over en græsplæne med træer, men her er der spærret af med grønne presenninger spændt op mellem træerne.

Ved den sidste indgang til Pusher Street, som endnu ikke er blevet spærret af, står en lille kø af håbefulde købere.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

En prøver at gå ind, men bliver stoppet af en vagt, som hiver fat i armen på manden og siger: "We are closed".

Et sidste blik ind i gaden viser talrige personer, som er i gang med at rydde op og arbejde med træ, inden en sort presenning bliver trukket ned over hegnet og dermed mørklægger gaden for udefrakommende.

Christiania har ikke meldt noget ud offentligt, men ifølge to christianitter, som Ritzau har talt med, skyldes tirsdagens aktion en diskussion om, hvem der må sælge hash på gaden, og hvem der ikke må, men det er ikke bekræftet.

Derudover forlyder det, at hashhandlen er emne for et møde på Christiania senere på dagen.

Det vides ikke, hvornår mødet bliver holdt, eller hvem der deltager.

Senere blev det sorte hegn ved indgangene til Pusher Street udstyret med et skilt, hvor der står: "Pusher Street er lukket de næste par dage. Vi åbner igen til en mere hyggelig gade".

Ritzau har forgæves forsøgt at få en udtalelse fra Christianias pressegruppe.

Ifølge Politiken vil Christiania senere forklare og udtale sig om aktionen.

Imens på Christiansborg: Fire partier går ind for at legalisere cannabis

Spørgsmålet om, hvorvidt cannabis skal legaliseres, splitter partierne i Folketinget - også internt.

I sidste uge udgav Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, en debatbog, hvori han foreslog at legalisere hash. Det forslag flugter dog ikke med partiets politik.

Her kan du se, hvilke partier der går ind for og er modstandere af en legalisering af cannabis.

Partier, der går ind for en legalisering:

Enhedslisten - 14 mandater: 

- Det er smart at legalisere hashhandlen, så kunderne ikke blive kriminaliseret. Vi ville også kunne få skatteindtægter af det, der foregår. Men det vigtigste er, at kunderne ikke bliver kriminaliseret, siger retsordfører Rosa Lund.

Alternativet - 10 mandater: 

- I stedet for at lade det sejle og lade unge købe cannabis af rockerne, uden at de ved, hvad der er i, så kan vi legalisere det, få styr på salget og tjene en masse penge til at forebygge de problemer, som det i sandhed også kan give, siger cannabisordfører Torsten Gejl.

Liberal Alliance - 13 mandater:

- Vi går ind for legalisering af cannabis. Jeg er overbevist om, at cannabis er legaliseret i Danmark indenfor de næste 5-6 år, skriver retsordfører Christina Egelund i en sms.

Socialistisk Folkeparti - 7 mandater:

- Vi skal lave forsøg med, hvordan man kan sælge hash. Det er tydeligt, at der er et kæmpe marked. Folk skal nok få fingre i det. Det er på tide, vi gør op med det lidt gammeldags tilgang, at det kun hjælper at forbyde, siger politisk ordfører Karsten Hønge.

Samlet antal mandater: 44.

Partier, der er imod en legalisering:

Socialdemokratiet - 46 mandater:

- Vi går ikke ind for legalisering af hash eller andre stoffer. Omvendt er det ingen hemmelighed, at der er mange forskellige holdninger i vores parti, skrev Dan Jørgensen, næstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe, til Ritzau, efter at gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) havde udgivet en debatbog, hvori han foreslår at legalisere hash.

Venstre - 34 mandater:

- Der er så mange sundhedsrisici forbundet med at ryge hash, og derfor er det vigtigt for os, at vi holder fast i forbudsstrategien. Legaliserer man, sender man et signal om, at det ikke er så farligt endda, og det ønsker vi ikke, for vi mener, at det er farligt, siger sundhedsordfører Jane Heitmann.

Samlet antal mandater: 80.

Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Konservative er ikke vendt tilbage på Ritzaus henvendelse. 

/ritzau/

 

Annonce