Region sender kritisk udtalelse om Holst til Statsforvaltningen

Politik

07/10/15 8:57

Nick Allentoft

Region Syddanmark sender kritisk udtalelse til Statsforvaltningen om den tidligere formand.

Statsforvaltningen har fået mere materiale til sagen, hvor de skal vurdere, hvorvidt Carl Holst i sin tid som regionsrådsformand i strid med reglerne benyttede en ansat i kommunikationsafdelingen til at føre valgkamp til folketingsvalget.

En enigt regionsråd i Syddanmark har nemlig efter et møde onsdag sendt en meget kritisk udtalelse af sted til Statsforvaltningen.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Det drejer sig om en væsentlig tilføjelse i forhold til den tekst, som Forretningsudvalget på forhånd var blevet enigt om.

En tillidsmand har nemlig i weekenden fortalt, at Christian Ingemann Nielsens ansættelse som kommunikationsmedarbejder i regionen var aftalt på forhånd, og at den blev forsøgt kørt uden om den officielle ansættelsesprocedure.

Det bidrager til det samlede billede af, at der har været noget helt galt, sagde Karsten Uno Petersen (S) til Jydske Vestkysten efter mødet. Han mener, at oplysningen er belastende for den daværende direktion.

- Vi har sagt, at det ikke kan være én mand alene, der står bag dette, og det ser vi nu også flere tegn på med informationen fra tillidsmanden, påpegede Karsten Uno Petersen, som samtidig opfordrede de to tidligere regionsdirektører til at lægge deres viden frem.

Også SF's gruppeformand, Ida Damborg, sagde til Jydske Vestkysten efter mødet, at indicierne mod Carl Holst og direktionen er styrket.

- Sagen er endnu mere alvorlig nu. Oplysningen om ansættelsen har båret mere brænde til bålet, sagde Ida Damborg.

Regionsrådsmedlemmerne var enige om, at der er kraftige indicier for embedsmisbrug.

Venstres gruppeformand, Thyge Nielsen påpegede dog, at det er op til Statsforvaltningen at drage de endelige konklusioner i sagen, skriver Jydske Vestkysten.

/ritzau/

Annonce