Rigshospitalet dropper rengøringsfirmaet ISS

Ledelse

07/09/2015 13:07

Nick Allentoft

Ifølge Rigshospitalet lever rengøringsfirmaet ISS ikke op til de kvalitetsstandarder, der skal være.

Kvaliteten var ikke høj nok, og det har fået Rigshospitalet til at overtage 123 medarbejdere fra det private rengøringsfirma ISS og ansætte dem i hospitalets egen rengøringsafdeling. 

Det skriver Fagbladet FOA.

- Firmaet har ikke kunnet leve op til de kvalitetsstandarder, der er på området, og derfor har vi valgt at opsige kontrakten med dem, fortæller souschef i Servicecenteret på Rigshospitalet Lars Buhl til Fagbladet FOA.

Rigshospitalet fusionerede i år med Glostrup Hospital, der hele tiden har haft sin egen rengøringsafdeling, og det har været med til at gøre det muligt for Rigshospitalet at tage dele af rengøringen tilbage.

I FOA KLS, der blandt andet har rengøringsfolk som medlemmer, er man begejstret over nyheden.

- Jeg håber på, at kvaliteten bliver højnet, og at prisen rykker sig meget. Så kan det vise, at rengøring i eget regi sagtens kan konkurrere med private firmaer, og det kan måske få andre til at følge Rigshospitalets eksempel, siger formand for FOA KLS Ellen Pedersen til Fagbladet FOA.

Rigshospitalet har haft rengøringen siden begyndelsen af august, og Lars Buhl er positiv over for beslutningen.

Han understreger samtidig, at det er for tidligt at sige noget om prisen og kvaliteten.

Rigshospitalets egen rengøringsafdeling deler arbejdet med det private firma Forenede Service, som opfylder kvalitetskravene til fulde.

Mest Læste

Annonce