Skatteekspert: Teleselskabet 3 skal ikke på skafottet

Politik

20/1/15 8:40

Nick Allentoft

Med en virksomhedstype som teleselskabet 3 virker det meget plausibelt, at regnskabet går i nul, siger lektor.

Der er efter alt at dømme ikke noget at klandre teleselskabet 3 for, selvom det med et overskud på 1,5 milliarder kroner de seneste fem år endnu ikke har betalt skat i Danmark.

Det vurderer lektor i skatteret ved Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt, der finder selskabets egen forklaring på den manglende betaling ganske sandsynlig.

Efter en dag med massiv kritik proklamerede 3 tirsdag eftermiddag, at store investeringer i netværk og markedsføring er forklaringen på, at overskuddet er væk.

- Med en virksomhedstype som teleselskabet 3 virker det meget plausibelt, at regnskabet går i nul, siger Thomas Rønfeldt til Ritzau.

- Det er sådan i Danmark, at når et teleselskab investerer penge i infrastruktur, så kan man enten fradrage det straks, eller også kan man afskrive på investeringerne over en årrække, siger han.

Lektoren har i det hele taget svært ved at forarges over, at store virksomheder som 3 "varetager deres aktionærers interesser" ved eksempelvis at have en hemmelig skatteaftale i Luxembourg, hvilket netop er tilfældet med 3.

- Man kan sige, at det er amoralsk ikke at betale skat i Danmark. Men det gør de også indirekte på den måde, at de laver investeringer i Danmark og sandsynligvis ansætter en masse folk, der betaler skat i Danmark.

- Det kan godt være, at selskabet ikke betaler skat isoleret set, fordi det foretager store investeringer. Men det er jo igen investeringer i Danmark. Man skal passe på med at sætte de her store selskaber på skafottet, mener Thomas Rønfeldt.

Han mener, at det må være op til politikerne at finde fælles europæisk fodslag, hvis man er utilfreds med selskabernes adfærd.

- Politikerne må sørge for, at den regulering, der er i Danmark og EU, gør, at selskaber kommer til at betale skat, siger lektoren og fortsætter:

- Der må man bare sige, at der ikke er konsensus i EU, for Luxembourg vil tilsyneladende gerne lave aftaler med selskaberne, påpeger han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.