Stort flertal hos CDU ønsker at Merkel genopstiller

Politik

21/10/2015 10:54

Nick Allentoft

Den tyske kansler har solid opbakning blandt sin egne, selv om debat om flygtningestrøm optrappes.

En ny meningsmåling fra Forsa viser ifølge Reuters, at 81 procent af medlemmerne hos Tysklands konservative kristelige demokrater (CDU) ønsker, at forbundskansler Angela Merkel genopstiller ved forbundsdagsvalget i 2017.

Meningsmålingen er foretaget blandt 1012 CDU-medlemmer. 82 procent erklærer sig tilfredse med Merkels arbejde, og 81 procent siger, at de ønsker at se hende fortsætte i endnu en regeringsperiode.

Målingen kommer på et tidspunkt, hvor der bliver fremsat mange spekulationer om, hvad Merkels kurs under flygtningekrisen har betyder for hendes popularitet. 

I de seneste uger er hendes parti gået tilbage i meningsmålinger, der er foretaget blandt almindelige vælgergrupper.

Forsa-målingen blev foretaget i dagene 12.-15. oktober for det tyske nyhedsmagasin Stern.

Dagbladet Bild vakte tirsdag opsigt med en dobbeltside, der dokumenterede hadske indlæg på en række tyske Facebook-sider. 

Dette skete dagen efter, at tusindvis af antimuslimske demonstranter i den fremmedfjendtlige Pegida-bevægelse demonstrerede i Dresden, hvor både tilhængere og modstandere var samlet i store optog. 

15.000-20.000 tilhængere af Pegida, en forkortelse af Patriotiske Europæere imod Islamiseringen af Vesten, var mødt op, mens omkring 14.000 andre forsøgte at sprede budskabet "Hjerte frem for had".

En talsmand for Angela Merkel, som vedvarende har taget afstand til Pegida, fortæller, at den tyske forbundskansler mener, at Pegida-tilhængerne bærer "had i deres hjerter".

Pegida opstod i Dresden i oktober i fjor, da islamkritiske borgere begyndte at demonstrere hver mandag for at fortælle, at islamisering har taget overhånd.

Initiativet bredte sig til andre byer i Tyskland, og tusindvis af mennesker begyndte at demonstrere hver mandag. Imidlertid er mange tyskere uenige med Pegida, og ofte har moddemonstrationerne været større end Pegidas.

/ritzau/Reuters

Mest Læste

Annonce