Thorning om radikalt boligskat-forslag: Ikke en god idé

Politik

31/5/15 5:49

Nick Allentoft

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er "ikke umiddelbart klar til" at røre ved boligskatten efter 2020.

De Radikales forslag om at lade boligskatten følge lønudviklingen - og dermed stige - efter 2020 får ingen opbakning fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Det er et velkendt Radikalt forslag, men det er ikke nogen særlig god idé, siger Helle Thorning, mens hun søndag uddelte roser ved Amager Centret i København.

- Det er vigtigt, at der er ro om boligskatten, og det har et bredt flertal i Folketinget også sikret, at der er frem mod 2020, siger hun.

De Radikales forslag om at øge skatten på boliger bliver - ganske som vanligt - hældt af brættet over en bred kam på Christiansborg.

Forslaget fra det mindste af regeringspartierne går da også specifikt på tiden efter 2020 - altså et stykke inde i den valgperiode, der følger efter den kommende periode.

Men heller ikke her er statsminister "umiddelbart" parat til at røre ved boligskatten:

Spørgsmål: Helle Thorning-Schmidt, du så klar til at gøre noget ved boligskatten efter 2020?

- Nej, det er jeg ikke umiddelbart klar til. Det er vigtigt, at der er ro om boligskatten, også efter 2020. Nu har vi sikret ro om boligskatten frem mod 2020, og så må vi jo forhandle det derefter.

På spørgsmålet om, hvorfor netop boligejerne skal fredes, svarer Helle Thorning-Schmidt:

- Det er ikke tale om, at boligejere er "fredet". Boligejere betaler ligesom resten af befolkningen skat hver dag, lyder det fra statsministeren.

Den borgerlige opposition vil heller ikke være med til at røre boligskatten.

- Venstre ønsker ikke at beskatte boligejerne hårdere. Vi vil have tryghed om boligejernes økonomi, og blandt andet derfor er der brug for et nyt system til vurdering af ejendomsværdi og grundværdier, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

/ritzau/

Annonce