Udlicitering gør ondt på medarbejdere

Velfærd

06/2/15 10:29

Suleman Haider

Der er en overvægt af negative effekter for medarbejdere, når det offentlige udliciterer rengøring og andre opgaver til private virksomheder. Det viser ny forskning fra Roskilde Universitet, skriver Fagbladet 3F.

Der er en overvægt af negative effekter for medarbejdere, når det offentlige udliciterer rengøring og andre opgaver til private virksomheder. Det viser ny forskning fra Roskilde Universitet, skriver Fagbladet 3F.

- Mere fleksible arbejdsforhold kan både tolkes som en positiv og negativ konsekvens. Det beror på den enkelte medarbejders subjektive vurdering. Men der er en overvægt af danske og udenlandske undersøgelser, der viser forskellige typer af negative effekter, siger Ole Helby Petersen, lektor ved Roskilde Universitet.

 De danske studier viser, at omstillingen under udlicitering rammer de ansattes arbejdsglæde.

- Selve omstillingsprocessen under en udlicitering ser ud til at skabe usikkerhed hos medarbejderne: Dét, at man skal virksomhedsoverdrages, får nye ansættelsesforhold, nye arbejdsforhold og ny arbejdsgiver, siger Ole Helby Petersen.

Han sammenligner det med en Folketingsperiode. Det sidste år før et valg og det første halve år efter et valg er ”undtagelsestilstand”. Sådan kan medarbejdere føle det, når de udliciteres for eksempel hvert fjerde år. Derfor er der behov for at arbejde med nye og smartere former for udlicitering, påpeger han.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.