V beskylder regeringen for slingrekurs om sladretjeneste

Politik

12/1/15 8:48

Suleman Haider

Regeringens planer om at genindføre meldetjeneste om skattesnyd er en dårlig idé, mener Venstre.

Først skulle den være der. Så skulle den væk, og nu skal den så være der igen, skattevæsnets særlige tjeneste, hvor folk anonymt kan anmelde naboens mulige skattefusk.

Den forhenværende skatteminister, Morten Østergaard R), afskaffede tjenesten, men som så mange skatteministre før ham, sad han ikke længe på posten.

Men nu vil hans efterfølger, Benny Engelbrecht (S), så genoplive tjenesten, som modstandere kalder en "sladretjeneste", mens Benny Engelbrecht selv kalder det en "meldetjeneste".

Og det er en slingrekurs, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

- Jeg ville gerne have været med til det møde i regeringen, hvor Benny Engelbrecht har præsenteret det her for Morten Østergaard. Det er noget af en slingrekurs, siger han.

- Jeg var enig med Østergaard i, at det var en dårlig idé med sådan en linje, hvor man kunne ringe til en anonym linje og stikke hinanden, og derfor er jeg fuldstændig uforstående overfor, hvorfor den nuværende skatteminister genindfører den, siger han.

Spørgsmål: Risikoen ved ikke at have sådan en tjeneste er vel så, at folk, der åbenlyst snyder i skat for næsen af andre, går fri.

- Med den argumentation skal Skat jo have adgang til alt. Men det, der kendetegner et retssamfund er jo, at borgerne har nogle klare rettigheder overfor myndighederne, og at myndighederne ikke bare har frit slag, lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.