"Jeg repræsenterer Nationalpartiet for at være med til at kunne forene de forskellige mennesker i vores samfund," siger Yahya Hassan i en pressemeddelelse. Foto: Mogens Engelund
"Jeg repræsenterer Nationalpartiet for at være med til at kunne forene de forskellige mennesker i vores samfund," siger Yahya Hassan i en pressemeddelelse. Foto: Mogens Engelund

Yahya Hassan stiller op for Nationalpartiet

Politik

07/4/15 8:22

Mikkel Sarka

Den 19-årige digter ønsker at være med til at forene "de forskellige mennesker i vores samfund".

Yahya Hassan går nu ind i politik.

Den unge digter bliver folketingskandidat for Nationalpartiet, der blev stiftet i november sidste år.

- Jeg repræsenterer Nationalpartiet for at være med til at kunne forene de forskellige mennesker i vores samfund, siger Yahya Hassan i en pressemeddelelse.

Blandt Nationalpartiets mærkesager er en afskaffelse af 24-års-reglen, en afskaffelse af tilknytningskravet og flere varme hænder i sundhedsvæsnet.

Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, glæder sig over Yahya Hassans kandidatur.

- Vi er glade og stolte over, at Yahya har valgt at stille op for os, og jeg glæder mig til vores videre samarbejde. Han er et ungt friskt pust til det politiske landskab i Danmark, lyder det fra Kashif Ahmad.

Nationalpartiet blev dannet i november af Kashif Ahmad og hans to brødre. Partiet ønsker at stille op til Folketinget.

Ifølge partiets hjemmeside har det indtil videre modtaget omkring 15.000 vælgererklæringer, hvoraf 8560 er godkendt.

Det kræver over 20.000 vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til Folketinget.

Nationalpartiet og Yahya Hassan holder pressemøde på Hotel Stay i København klokken 14.

Den unge digter er efterhånden blevet et kendt ansigt i den danske offentlighed. Han har palæstinensiske rødder og brød igennem med sin omdiskuterede debutdigtsamling "Yahya Hassan", som helt usædvanligt er solgt i over 100.000 eksemplarer.

Digtene handler om en opvækst med vold, svigt og kriminalitet.

Senest har det dog ikke været hans digte, der har ført til opmærksomhed.

Retten i Aarhus kendte i marts Hassan skyldig i at have slået en ung mand i forbindelse med en bytur i Aarhus i februar sidste år.

Hassan har anket dommen til landsretten og kræver frifindelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.